«Είμαι ένας γραφικός τρελός που φωνάζει ότι έχουμε άστεγους»

Ναι, στην Κύπρο της ανάπτυξης, της ευημερίας και των πύργων έχουμε άστεγους που πεθαίνουν.

 


Article featured image
Article featured image

Πιο πρόσφατο παράδειγμα η περίπτωση του άστεγου που βρέθηκε νεκρός στη Λεμεσό σ’ ένα υπό ανακαίνιση κτήριο, κάτω από μία φθαρμένη κουβέρτα, αλλά και πάλι αυτό πέρασε στα ψιλά.

Ο ηθοποιός Κώστας Βήχας, γνωστός, πλέον, για την ευαισθησία που επιδεικνύει σε τέτοιου είδους ζητήματα και παράλληλα για την έντονη δράση του σε θέματα αστέγων και ανθρώπων που βιώνουν οικονομικές δυσκολίες, βρέθηκε χθες στο βράδυ, εν μέσω της κακοκαιρίας, στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού για να εντοπίσει τυχόν άστεγους ανθρώπους και να τους προσφέρει ό,τι μπορεί.

Ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook, επανέφερε ξανά το ζήτημα συνανθρώπων μας που ζουν στο δρόμο, με αποδείξεις. «Είμαι ένας γραφικός τρελός που φωνάζει ‘ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΤΕΓΟΥΣ’. Ναι στην Κύπρο, σε όλες τις πόλεις. Πέθαναν 5 στη Λεμεσό, τυλιγμένοι σε μια κουβέρτα που τους δώσαμε. Πριν λίγο βρήκαμε άστεγο στο Παλιό Νοσοκομείο, να κοιμάται σ’ ένα παγκάκι κι έναν άλλον σ’ ένα παλιό αυτοκίνητο στο μόλο. Εσείς κρυώνετε μέσα στο σπίτι. Έχουμε κίτρινο συναγερμό για θυελλώδεις ανέμους, τι θα γίνουν όλοι αυτοί; Καληνύχτα σας…».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ