Το Facebook λογόκρινε σκίτσο μπλοκάροντας το λογαριασμό του σκιτσογράφου

Η φασιστική εκδοχή του Facebook κάνει και πάλι την εμφάνισή της.  

 


Article featured image
Article featured image

Δεν είναι η πρώτη φορά και όπως όλα δείχνουν θα υπάρξουν πολλές ακόμη, που το Facebook μπαίνει στη διαδικασία να λογοκρίνει την τέχνη, βρίσκοντας πάντα μια περίτεχνη δικαιολογία.

Αυτή τη φορά το «θύμα» ήταν ένα σκίτσο του διάσημο σκιτσογράφου Marian Kamensky, το οποίο απεικόνιζε τον Donald Trump γυμνό να κάνει ιατρικές εξετάσεις και από μέσα του να βγαίνει μία ναζιστική σβάστικα και φυσικά αναφέρετε στις πρόσφατες εξετάσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος για να τσεκάρει την ψυχική του υγεία.

 



 

Λίγο μετά την ανάρτηση του εν λόγω σκίτσου στον Facebook, οι διαχειριστές κατέβασαν το σχέδιο και μπλόκαραν το λογαριασμό του Kamensky για 30 ημέρες με την αιτιολογία ότι το σκίτσο αναπαριστά μια σβάστικα, σύμβολο που υποτίθεται ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν ανέχεται να συμπεριλαμβάνει στο περιεχόμενό του.

Ο ίδιος ο Kamensky πάντως ανέβασε ξανά το σκίτσο στο λογαριασμό του στο Twitter, επισημαίνοντας ότι είναι το καλύτερο σκίτσο που έχει σχεδιάσει για τον Ντόναλντ Τραμπ – και δεν έχει σχεδιάσει λίγα (δες εδώ το ιδιαίτερο σκίτσο του καλλιτέχνη για τον Γιάνη Βαρουφάκη).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ