Νέο σύστημα κακοκαιρίας στην Κύπρο την επόμενη βδομάδα

Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακά αισθητή πτώση τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα αναμένεται να επηρεαστεί η περιοχή μας από νέο βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά, το οποίο φαίνεται να κινείται αργά και αναμένεται να δώσει ένα τριήμερο με αρκετές βροχές και χιόνια στο Τρόοδος.

Τις επόμενες μέρες ο αντικυκλώνας Βερμούδων-Αζόρων θα εγκατασταθεί στη δυτική Ευρώπη και θα ευνοήσει νέο, πιο ισχυρό αυλώνα στην περιοχή μας με τάση αποκοπής.

Ως αποτέλεσμα, την ερχόμενη βδομάδα θα έχουμε ένα άκρως χειμερινό σκηνικό με παγκύπριες βροχές, τοπικές καταιγίδες, χιόνια, ισχυρούς ανέμους και αρκετό κρύο.

Το δεύτερο μισό της βδομάδας τα χιόνια ενδέχεται να επεκταθούν και σε άλλες ορεινές περιοχές, εκτός από το Τρόοδος και ίσως για μία με δύο μέρες να επηρεαστούν τοπικά και τα ψηλότερα ημιορεινά.

Το χιόνι φαίνεται να είναι αρκετό ώστε να ανοίξουν οι πίστες του σκι στο Τρόοδος και για όλες τις σχετικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται κατά διαστήµατα τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες.

Το βράδυ της Δευτέρας, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και αργότερα τοπικά στα ορεινά, αναµένεται να χιονίσει. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Την Τρίτη αρχικά δυνατό να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές ή και λίγα χιόνια τοπικά στα ορεινά αλλά σύντοµα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση, περισσότερο αισθητή στο εσωτερικό και τα ορεινά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ