Στη λίστα των Forbes η Κύπρια που είχε βραβευτεί από τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Η Κατερίνα Γαβριηλίδου, σχεδόν δύο χρόνια μετά τη βράβευσή της από τη Βασίλισσα Ελισάβετ, για την προσφορά της σε θέματα νεολαίας και ενδυνάμωσης των νέων στη Κύπρο (διάβασε σχετικά εδώ...>>>https://goo.gl/o7j256), μπαίνει στη λίστα των Forbes «30 under 30» για τους νέους στην Ευρώπη που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή. Και αυτά, είναι πολύ σπουδαία νέα.

 


Article featured image
Article featured image

Ακόμη πιο σημαντικό αποτελεί το γεγονός ότι η Κατερίνα είναι η μοναδική Κύπρια που φιγουράρει στη συγκεκριμένη λίστα για φέτος, κάτι που την κάνει ακόμη πιο περήφανη. «Είναι τιμή μου να βρίσκομαι στην Ευρωπαϊκή λίστα της Forbes «30 Under 30» ανάμεσα σε άλλους νεαρούς ηγέτες, δημιουργούς, επιχειρηματίες, οραματιστές και celebrities, όπως η Rita Ora», σημείωσε σε δηλώσεις της.

Πέρα όμως από τη βράβευση της από την Βασίλισσα Ελισάβετ το 2016 με το βραβείο Queen’s Young Leaders’ Award» και την επιλογή της ως μια από της από τους Forbes, ως μια από τις πιο επιδραστικές μορφές στην Ευρώπη, η νεαρή Πολιτική Επιστήμονας Κατερίνα Γαβριηλίδου ήταν η μεγάλη νικήτρια στα πρώτα Ελληνικά Διεθνή Βραβεία Γυναικών (Greek International Women Awards) τα οποία πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, κατακτώντας το 1ο Greek International Women Award στην Κοινωνική Επιστήμη, έπειτα από online ψηφοφορία του κοινού, και επιλογή από κριτική επιτροπή κατά τη διάρκεια του τελικού.

 



Η Κατερίνα Γαβριηλίδου ασχολείται ενεργά με την ενδυνάμωση της νεολαίας τόσο στην Κύπρο αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Συμμετείχε σε Ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια νεολαίας, όπως το Harvard Project for Asian and International Relations, ενώ προτάσεις της έχουν συμπεριληφθεί σε διεθνείς ανακηρύξεις για τα δικαιώματα των νέων. Άρθρα και εκθέσεις της στην Πολιτική Επιστήμη έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά διεθνούς κύρους όπως το Oxford Philosophical Society Review. Παράλληλα είναι Πρόεδρος και Ιδρυτής του οργανισμού The European Cyprus Society, με στόχο την ενδυνάμωση και συμμετοχή των Κύπριων νέων στα κοινά και τα Ευρωπαϊκά νεανικά δρώμενα.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ