Οι συγχωριανοί τους δεν τους ψήφισαν

Τι ψήφισαν στα χωριά καταγωγής των 5 βασικών υποψηφίων;

 


Article featured image
Article featured image

Κι όμως, στην Παναγιά της Πάφου, το χωριό καταγωγής του Γιώργου Λιλλήκα, αλλά και της μητέρας του Σταύρου Μαλά, οι ψηφοφόροι έδειξαν την προτίμησή τους σε άλλο υποψήφιο.

Ο Γιώργος Λιλλήκας ο οποίος κατάγεται από την Παναγιά, ενώ εκεί πέρασε μάλιστα τα παιδικά του χρόνια, έκοψε τρίτος το νήμα στο χωριό του με 24,43% (96 ψήφους).

Ο Σταύρος Μαλάς, ο οποίος αν και πρόσφυγας από τον Άγιο Σέργιο Αμμοχώστου, έχει ρίζες και καταγωγή από εκεί, αφού η μητέρα του κατάγεται από το εν λόγω χωριό της Πάφου, ήρθε δεύτερος στην Παναγιά με 26.21% (103 ψήφους).

Πρώτος στην Παναγιά ήρθε ο Νικόλας Παπαδόπουλος με 36.13% (142 ψήφους), ενώ ο Νίκος Αναστασιάδης έμεινε τέταρτος με μόλις 8.14% (32 ψήφους).

Στο χωριό του, πάντως, το Πέρα Πεδί της επ. Λεμεσού, 2 στους 3 ψηφοφόρους έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Νίκο Αναστασιάδη. Συγκεκριμένα, 88 άτομα ψήφισαν τον νυν Πρόεδρο, με το ποσοστό να φτάνει στο 66.17%.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Λευκωσία οπότε, αν πρέπει να πούμε και για το δικό του «χωριό», πρώτος ήρθε ο Αναστασιάδης με 35.50% (7.904 ψήφους), δεύτερος ο Μαλάς με 28.45% (6.333 ψήφους) και τρίτος με ελάχιστη διαφορά ο ίδιος με 28.24% (6.286 ψήφους).

Τέλος, σε ότι αφορά τα ποσοστά στο Πολιτικό της επ. Λευκωσίας, χωριό από το οποίο κατάγεται ο Χρίστος Χρίστου του ΕΛΑΜ, δες σχετικό άρθρο εδώ: https://goo.gl/vpfbGf


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ