Ορατό από την Κύπρο το «Super Blue Blood Moon»

Την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου αναμένεται το φαινόμενο της Ολικής Έκλειψης της Σελήνης, η οποία θα είναι αόρατη από την Κύπρο, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο των Φροντιστηρίων Φάκα.

 


Article featured image
Article featured image

Το φαινόμενο θα συμβεί μεταξύ των ωρών 13.48 και θα λήξει στις 17.12.

Όπως γράφει σχετική ανακοίνωση του φροντιστηρίου, το φαινόμενο θα το δουν οι κάτοικοι της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Άπω Ανατολής και μέρος των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι αυτή η πανσέληνος ονομάζεται μπλε πανσέληνος διότι συμβαίνει να είναι η δεύτερη πανσέληνος εντός του ιδίου μηνός.

Κατά τη διάρκεια μιας έκλειψης Σελήνης η Γη παρεμβάλλεται ανάμεσα στη Σελήνη και τον Ήλιο και έτσι αποκρύβει τον Ήλιο από τη Σελήνη, δηλαδή η Σελήνη μπαίνει στη σκιά της Γης.

Κατά τη διάρκεια της εκλείψεως η Σελήνη δεν γίνεται αόρατη, όπως συμβαίνει με τον Ήλιο κατά τις ηλιακές εκλείψεις, διότι η Γη διαθλά και  σκεδάζει έντονα την Ηλιακή ακτινοβολία και έτσι έμμεσα η Σελήνη είναι ορατή και όχι απευθείας από τον Ήλιο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κατά την είσοδο της Σελήνης στη σκιά της Γης  να αρχίζει η Σελήνη να αλλάζει χρώμα και να κοκκινίζει, αντί να γίνεται αόρατη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ