Έρχεται ανοιξιάτικος καιρός στην Κύπρο

Σήμερα Πέμπτη ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά όπου θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς 1-2 μποφόρ και το απόγευμα θαλάσσιοι 2-3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3 έως 5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από την κανονική για την εποχή. Συγκεκριμένα θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 21 στα παράλια και 10 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Στα ορεινά θα σχηματιστεί ασθενής παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 έως 9 στα παράλια και 1 βαθμό στη Χιονίστρα.

Αύριο ο καιρός θα είναι παρόμοιος με σήμερα.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από ψηλές κυρίως νεφώσεις. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται γύρω στους 4 έως 6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από την κανονική για την εποχή.

Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος καιρός από ψηλές κυρίως νεφώσεις. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή άνοδο και θα κυμαίνεται από περίπου 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από την κανονική για την εποχή.

Αλλαγή στο καιρικό σκηνικό μάλλον θα έχουμε το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις και δεν αποκλείεται να πέσουν ελαφρές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 και τοπικά µέχρι µέτριοι 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις στην ανώτερη ατµόσφαιρα. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 αλλά παροδικά µέχρι µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις στη µέση και ανώτερη ατµόσφαιρα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ