Όλα όσα έγιναν στο δείπνο αστέρων των Εθνικών Ομάδων Μαγειρικής Κύπρου

Οι Εθνικές Ομάδες Μαγειρικής Κύπρου παρουσίασαν δείγμα της δουλειάς τους και κατενθουσίασαν τους πάντες.

 


Article featured image
Article featured image

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε το επίσημο δείπνο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου, υπό την αιγίδα  του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκου Κουγιάλη.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα Richard & Berengaria Ballrooms του Ομίλου Λανίτη, όπου έγινε η επίσημη παρουσίαση των Εθνικών Ομάδων Μαγειρικής Κύπρου.

Εκατοντάδες προσκεκλημένοι από όλες τις περιοχές της Κύπρου, κατέκλυσαν την αίθουσα, συμβάλλοντας εμπράκτως στην επιτυχία της εκδήλωσης και την σημαντική στήριξη του Συνδέσμου.

Το δείπνο τίμησε με την παρουσία του ο Έντιμος Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης, υπουργοί, δήμαρχοι, εκπρόσωποι κυβερνητικών φορέων, πλήθος εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και μέλη του ΣΑΚ.


Οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν ένα δείπνο εξαιρετικά υψηλής γαστρονομίας.


Η παρουσίαση των τριών πιάτων που έφτιαξαν οι σεφ και των οποίων επιμελήθηκε ο Ανώτερος Διευθυντής των Εθνικών Ομάδων, Νικόλας Κωνσταντίνου, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία καταφέρνοντας να αφήσουν τους προσκεκλημένους γευστικά καθηλωμένους.

Παράλληλα, πήραν όλοι μια μικρή γεύση για το τι περίπου ετοιμάζουν οι Εθνικές Ομάδες για τον Μεσογειακό Διαγωνισμό GrandPrix που θα διεξαχθεί στο Ρίμινι της Ιταλίας στις 16 Φεβρουαρίου, καθώς και για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο στις 23 με 28 Νοεμβρίου.

Το μενού περιελάβανε πιάτα πραγματικά απολαυστικά και γεύσεις που αξίζουν βράβευσης.

Το ξεκίνημα έγινε με το πρώτο πιάτο, το οποίο περιελάβανε καπνιστό σολομό, μαριναρισμένα χτένια, μπρόκολο και κουνουπίδι κους κους, κρέμα αβοκάντο, μαγιονέζα και ραπανόριζα.

Το κυρίως πιάτο ήταν μια τριλογία βοδινού που περιελάβανε φιλέτο στο τηγάνι, τραγανός κεφτές από συκώτι χήνας, αρωματισμένη πατάτα με μαύρη τρούφα, λαχανικά εποχής με σάλτσα από αρωματισμένο κόκκινο κρασί.

Τέλος, το επιδόρπιο έκλεψε την παράσταση. Ένα ντελικάτο αφράτο μους σοκολάτας με κρεμέ από τσάι περγαμόντο, καφίρ λάιμ σορμπέ, καραμελωμένα εσπεριδοειδή με σάλτσα από σμέουρα. Όλα τα πιάτα ήταν συνοδευμένα από εξαιρετικούς εγχώριου οίνους από τα οινοποιεία Τσιάκκα, Βλασίδη και Αργυρίδη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου τίμησε τους χορηγούς των Εθνικών Ομάδων απονέμοντας τιμητικά βραβεία, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του για την αμέριστη στήριξη και προσφορά τους.

Αναλυτικά οι χορηγοί που τιμήθηκαν:

ANCO AND ANGELO PO

Clappas Trading House Ltd

AMAXULUS

BAKEART QUALITY COUNT

ΑΝΧΑΓΑΛ

ΤΡΟΦΟΕΜΠΟΡΙΚΗ

MD BEST FISH (ΖΥΓΑΙΝΑ)

 AHDB Beef

ELLE AND VIRE (laiko cosmos)

RAK PORCELANE Trapalidis

CAROB MILL RESTAURANTS

YFANTIS

MITSIDES PURATOS

KARMI

GDL MC ACAIN

BIRKENSTOCK

EMF CALLEBAUT

CHEM CLEAN SUPPLIES

ANGEO

CHRYSODALIA

 MAXIFOODS

ΜΥΛΟΙ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΚΗ

COFEE CARE

Acqua Panna – San Pellegrino

Polydorou Design

EUROBAKERS

 RED SOIL

IHRS SOLUTIONS

CIN

Στο πλαίσιο της βραδιάς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου ανακήρυξε ως επίτιμο μέλος  τον υπουργό κο Κουγιάλη ως αναγνώριση της σημαντικής προσφοράς προς τον σύνδεσμο τόσο του ιδίου όσο και του υπουργείου του. Ο κος Νίκος Κουγιάλης ιδιαίτερα συγκινημένος αποδέχτηκε τον τίτλο του επίτιμου μέλους του ΣΑΚ.

Οι Εθνικές Ομάδες Μαγειρικής απαρτίζονται από 18 ταλαντούχους σεφς, οι οποίοι καθοδηγούνται από τους:

Νικόλας Κωνσταντίνου (Ανώτερος Διευθυντής Εθνικών Ομάδων Μαγειρικής Κύπρου, Intercollege), Νίκος Παπανικολάου (Διευθυντής Εθνικής Ομάδας Κύπρου, Εταιρία Sodexo) Παναγιώτης Χαραλάμπους (Σύμβουλος Εθνικών Ομάδων Μαγειρικής), Βαλεντίνος Μιχαήλ (Διευθυντής Εθνικής Ομάδας Νέων Μαγειρικής, Amathus Hotel)

Οι Εθνικές Ομάδες Κύπρου απαρτίζεται από τους:

Δημήτρης Γιάκος (Αρχηγός Εθνικών Ομάδων), Άριστος Αντωνίου, Αναστάσιος Νίκου, Γιώργος Κωνσταντίνου, Χρίστου Χριστάκης, Τάσος Αναστασίου, Sylvain Bardon, Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, Μαρίνα Χοίρα, Κυριάκος Μαρίνου, Κωνσταντίνος Ευγενίου, Άδωνης Παύλου, Χρυσόστομος Κυριάκου, Ραφαήλ Μιχαήλ, Γιώτα Λεωνίδου, Νικόλας Μενελάου, Αντιγόνη Γεωργίου, και Έλενα Διογένους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ