Μήπως τελικά όλα όσα παθαίνουμε στην Κύπρο μάς αξίζουν;

Και μήπως τελικά ο πραγματικός «ένοχος» είμαστε εμείς;

 


Article featured image
Article featured image

Χθες βράδυ, όλοι λίγο-πολύ παρακολουθήσαμε ένας μέρος από την τελευταία τηλεμαχία μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της δημοκρατίας σχολιάζοντας τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν.

Η πλειοψηφία των τηλεθεατών, ως είθισται πλέον, ταυτόχρονα με την προβολή της τηλεμαχίας ήταν συνδεμένοι με τα social media σχολιάζοντας, κάνοντας κριτική και τρολάροντας τα όσα έλεγαν και τα όσα έκαναν οι υποψήφιοι καθόλη τη διάρκεια του debate.

Ρίχνοντας μια ματιά στο #debatecy αυτό που διαπίστωνες ήταν απογοητευτικό και αποκαρδιωτικό. Ένα κατεβατό tweets να ασχολούνται με το tablet του Σταύρου Μαλά και τα χαρτιά του Νίκου Αναστασιάδη. Να τσακώνονται, να διαφωνούν και να στηρίζουν ο καθένας τον «δικό» του, με μοναδικό επιχείρημα το αν είναι μοντέρνος και high tech ή αν είναι παλαιολιθικός και old fashion.   

Φαίνεται μάλλον ότι το επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού στην Κύπρο, σταματά σε ένα tablet και μερικά δήθεν χιουμοριστικά σχόλια που αφορούν προσωπικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων.

Ένας φοιτητής, ο οποίος παρακολούθησε το Debate και όλα τα σχόλια που «έπαιξαν» στα social media, μας έστειλε ένα μήνυμα, για να δηλώσει την απογοήτευσή του αναφορικά με το επίπεδο της πολιτικής –με την ευρεία έννοια – στην Κύπρο.

Δεν ξέρουμε εάν το πιο κάτω κείμενο εκφράζει μεγάλη ή μικρή μερίδα των Κύπριων πολιτών, δεν καν ξέρουμε εάν εκφράζει κάποιον άλλον πέραν αυτού που το έγραψε. Σίγουρα, όμως, το πιο κάτω κείμενο περιέχει κάποιες αλήθειες οι οποίες πρέπει να προβληματίσουν…

 

Διαβάστε αυτούσιο το κείμενο:

«Βλέποντας το ψεσινό debate κατάλαβα πολλά πράγματα. Και για τους πολιτικούς αλλά και για ένα κομμάτι την νεολαίας μας. Αυτό το κομμάτι που προετοιμάζεται να γίνουν οι μελλοντικοί πολιτικοί μας. Εκπρόσωποι φοιτητικών παρατάξεων κ.ο.κ.  

Βλέποντας το debate βρήκα αρκετά αρνητικά και θετικά και για τους δυο υποψήφιους. Ο χαμός όμως δεν έγινε για το debate, ούτε για τις πολιτικές θέσεις των υποψηφίων, αλλά για ένα… tablet.

Οι μεν να προσπαθούν να μας πείσουν πως επειδή ο κος Μαλάς είχε tablet, κάποιος των καθοδηγούσε και οι δε να μας πείσουν ότι επειδή ο κος Αναστασιάδης δεν είχε tablet, δεν είναι εκσυγχρονισμένος πολιτικός. Και αυτό ήταν το κύριο επιχείρημα τους για ολόκληρο το debate. Και το λάθος δεν γίνεται μόνο από του ίδιους, αλλά και από τις ιστοσελίδες που αναπαράγουν αυτά τα posts και τα tweets.

Και λέω λάθος, γιατί την επόμενη φορά θα βρούνε πιο μικρές λεπτομέρειες να ασχοληθούν για να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Μην ξεχνάτε εξάλλου ότι ζούμε στην εποχή των like και των retweet.

Κλείνοντας θέλω να δώσω μια συμβουλή στα κόμματα. Αν ψάχνετε το λόγο της μεγάλης αποχής στους νέους, αναζητήστε τον ανάμεσα στις νεολαίες σας. Τους βαρεθήκαμε και τους μεν και τους δε.

365 μέρες το χρόνο κάνουν πολιτική του like και των εντυπώσεων. Αυτοί απομακρύνουν την νεολαία από την πολιτική. Αυτοί και ο φανατισμός τους».

Με εκτίμηση ένας απογοητευμένος νεαρός φοιτητής.

Υ.Γ: Ψηφίζω γιατί είναι δικαίωμα μου να ψηφίζω και γιατί θυσιάστηκε κόσμος για να έχω εγώ αυτό το δικαίωμα και τη φωνή. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ