Γυναίκα βάζει στα γεννητικά της όργανα κάμερα και καταγράφει τους εραστές της

Και αυτό το ονόμασε, φυσικά, τέχνη.

 


Article featured image
Article featured image

Μια άκρως αιρετική σειρά εικόνων, που μπορεί εκ πρώτης όψεως να μην δείχνει κάτι επιλήψιμο, εντούτοις το background της από μόνο του αποτελεί θέμα συζήτησης (και πάλι) για το κατά πόσο η τέχνη πρέπει να έχει ή όχι όρια και περιορισμούς.

Η φωτογράφος – καλλιτέχνης, έβαλε μια κάμερα στο αιδοίο της με σκοπό να  καταγράψει τους εραστές της. Η ίδια στην ουσία χρησιμοποιεί το σώμα της ως έναν αγωγό για να αιχμαλωτίσει τις ιδιαίτερες στιγμές που μοιράζεται με τους άνδρες που περνούν από τη ζωή της, εισάγοντας στον κόλπο της μικροσκοπικές κάμερες.

Η Dani Lessnau που μεγάλωσε στη Μασαχουσέτη και μετακόμισε στα 18 της στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει Τέχνες, δεν τα κατάφερε εξαιτίας χρόνιας ασθένειας και πέρασε μια δύσκολη δεκαετία βρίσκοντας καταφύγιο στη γιόγκα και το διαλογισμό. Σήμερα, στα 31 της δίνει μια νέα διάσταση στην έννοια της έκφρασης και της εικαστικής φωτογραφίας, έχοντας αποφασίσει να επιστρέψει στη μεγάλη της αγάπη.

Πώς το σκέφτηκε; Εμπνεόμενη από την ιδέα της Αν Χάμιλτον που στη διάσημη σειρά Face to Face εισήγαγε μια μικροσκοπική κάμερα στο στόμα της για να δει τον κόσμο αλλιώς, η νεαρή φωτογράφος αποφάσισε να πράξει κάτι ανάλογο, αλλά να επιλέξει τα γεννητικά της όργανα, παρουσιάζοντας το σεξ όπως δεν το έχουμε ξαναδεί.

 



 

Ποια είναι η τεχνική της; «Τοποθετώ μια κάμερα μέσα μου και την κρατώ ακίνητη, όσο μπορώ. Έπειτα τραβώ προς τα πάνω μια λωρίδα για να εκθέσω το διάφραγμα της κάμερας. Ανάλογα με το φωτισμό, το αφήνω από ένα έως δύο λεπτά. Έπειτα τραβώ προς τα πίσω τη λωρίδα και βγάζω την κάμερα από μέσα μου» αποκαλύπτει.

«Όταν η κάμερα είναι εκεί, το γνωρίζω πολύ καλά» εξηγεί στο Bust, προσθέτοντας πως μοιάζει σαν μία διείσδυση. «Υπάρχει μια συγκεκριμένη επαφή μεταξύ της κάμερας και της αναπνοής μου» δηλώνει εστιάζοντας στη φυσικότητα των εικόνων της.

Πώς αντέδρασαν οι σύντροφοί της στην ιδέα της; «Γνώριζαν πως εξερευνούσα διαφορετικά επίπεδα οικειότητας» σημειώνει, εξηγώντας πώς δέχτηκαν να πουν το «ναι» στη συλλογή φωτογραφιών της.



 

Πληροφορίες Athens Voice


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ