Γιορτάζει η φράουλα και η Δερύνεια

Article featured image
Article featured image

Φράουλες άφθονες, φράουλες κατακόκκινες, φράουλες μυρωδάτες και νοστιμότατες. Φράουλες παντού! Τι περιμένεις; Στο Φεστιβάλ Φράουλας ήρθες, σε μια κοινότητα που φημίζεται παγκυπρίως για την παραγωγή του πλέον καλοκαιρινού φρούτου.

 

Το 9ο Φεστιβάλ Φράουλας, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαΐου, στη Δερύνεια, οργανώνουν από κοινού ο Δήμος Δερύνειας και οι φραουλοπαραγωγοί της κοινότητας. Φέτος, μάλιστα, είναι αφιερωμένο στα 20χρονα του Δήμου Δερύνειας.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η προβολή της καλλιέργειας της φράουλας και η διάδοση του προϊόντος και υποπροϊόντων της σε συνδυασμό, φυσικά, με την παρουσίαση πολιτιστικού και καλλιτεχνικού προγράμματος.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί περίπτερο διάθεσης προϊόντων και παρασκευασμάτων φράουλας, περίπτερα φραουλοπαραγωγών με δωρεάν διάθεση φρέσκιας φράουλας και δοκιμή λικέρ και φρέσκου χυμού φράουλας, περίπτερο με δωρεάν παγωτό φράουλας για τα παιδιά, περίπτερα με μεγάλη ποικιλία φαγητών, ποτών και γλυκών όπως σουβλάκια, σεφταλιές, οφτό κλέφτικο, χάμπουργκερ, κούπες, πισίες, σιταροπούλες, κρέπες, πίτσες κ.ά.

Θα υπάρχει επίσης παιδική γωνιά με face painting, χειροτεχνίες, παιδικά παιχνίδια, μασκότ κ.ά, ενώ θα παρουσιαστεί και μια χορευτική παράσταση από το Χορευτικό Συγκρότημα Δήμου Δερύνειας, όπως και μια συναυλία με τον Στέλιο Διονυσίου και τους Κύπριους Κούλλη Θεοδώρου και Μαρία Θεοδότου.

Παρασκευή 30 Μαΐου, Γήπεδο «Αναγέννησης», Δερύνεια, 19.30, είσοδος ελεύθερη.


Πηγή: Time Out Cyprus

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ