Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την επιχορήγηση υπολογιστών για μαθητές

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση χορηγίας €400.

 


Article featured image
Article featured image

Από τη Δευτέρα 12 του μηνός και μέχρι τις 30 Ιουνίου, θα γίνονται δεκτές συναλλαγές αγοράς φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή (Η/Υ) από μαθητές, για σκοπούς επιχορήγησης από το Υπουργείο Παιδείας.

Η επιχορήγηση αγοράς φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή για μαθητές Β΄ Γυμνασίου και Προπαρασκευαστικής τάξης Εσπερινών Γυμνασίων-Λυκείων, ανακοίνωσε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε ανακοίνωση του ΓΤΠ αναφέρεται ότι αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα εισαγωγής και χρήσης των Νέων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση και επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στη στήριξη των άπορων μαθητών, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση χορηγίας €400 για αγορά Φορητού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (Η/Υ) σε μαθητές που φοιτούν στη Β΄ τάξη Δημόσιων Γυμνασίων και Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης (εγκεκριμένων από το Υπουργείo Παιδείας και Πολιτισμού) και σε μαθητές που φοιτούν στην Προπαρασκευαστική τάξη των Εσπερινών Γυμνασίων-Λυκείων, οι οικογένειες των οποίων λαμβάνουν Δημόσιο Βοήθημα, σύμφωνα με τον περί Δημόσιων Βοηθημάτων και Υπηρεσιών Νόμο ή το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ή οι ίδιοι λαμβάνουν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ή Δημόσιο Βοήθημα, σύμφωνα με τον περί Δημόσιων Βοηθημάτων και Υπηρεσιών Νόμο. Από την επιχορήγηση αυτή αναμένεται ότι θα επωφεληθούν 550 μαθητές περίπου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για τις τεχνικές προδιαγραφές του υπολογιστή στο τηλέφωνο 22306030 και για τη διαδικασία στον Λειτουργό της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης κ. Ιωάννου Ιωάννη στο τηλέφωνο 22800667.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν τα ερωτήματά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση registry@moec.gov.cy.

Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν σύντομα και στην ιστοσελίδα του ΥΠΠ http://www.moec.gov.cy.


Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ