10 πράγματα που θα αλλάξουν στην Κύπρο μας μετά την κατάργηση της θερινής ώρας

Δεν είναι τόσο απλό ζήτημα όσο ακούγεται η κατάργηση της θερινής ώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 


Article featured image
Article featured image

Δεν είναι απλώς ότι θα σταματήσουμε να παίρνουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά -από τον Μάρτιο ως τον Οκτώβριο. Νομίζουμε πως οι Ευρωπαίοι, αν δεν είναι αφελείς, προσπαθούν σκόπιμα να δημιουργήσουν πρόβλημα στις λουσμένες από τον ήλιο χώρες του Νότου. Προσπαθούν σκόπιμα, όπως γράψαμε και χθες, να μας «κουρέψουν» μια ώρα από το φως της μέρας.

Τι θέλουν να κάνουμε δηλαδή; Να ακολουθήσουμε με το έτσι θέλω το παράδειγμα της Τουρκίας που έχει υιοθετήσει τη θερινή ώρα για όλη τη διάρκεια της χρονιάς; Να γίνουμε κι εμείς δικτάτορες όπως η γείτονα χώρα;

Κι αν τώρα λες «σιγά μωρέ, πώς κάνετε ετσί;», εμείς που βλέπουμε μπροστά, σκεφτήκαμε και παραθέτουμε 10 πράγματα που θα αλλάξουν στην Κύπρο μετά την -ω-μη-γένοιτο-αλλαγή που σκοπεύουν να μας επιβάλουν κάποιοι μουρόχαβλοι οι οποίοι προφανώς μας ζηλεύουν.

 

Έχουμε και λέμε…

1. Αν για παράδειγμα σχολνάς στις 5 και είσαι από Λευκωσία, πλέον δεν θα προλαβαίνεις να «πετάγεσαι» θάλασσα τα καλοκαιρινά απογεύματα μετά τη δουλειά. Στις 7 δεν θα έχει ήλιο. Πάπαλα.

 

2. Στις παραλίες, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ο τύπος του Δήμου θα ξεκινά να μαζεύει ομπρέλες και κρεβατάκια από τις 5 μ.μ.. Είπαμε, 7 θα νυχτώνει!

 

3. Οι παγωτατζήδες θα ξεκινούν δρομολόγιο από τις 12 το μεσημέρι, αλλιώς δεν θα προλαβαίνουν να δροσίσουν τον κόσμο στο φως της ημέρας.

 

4. Οι ταβέρνες θα ξεκινούν να σερβίρουν από τις 7:30 μ.μ. Αλήθεια, ποιος τρώει dinner στις 7:30, αν από το μεσημεριανό τραπέζι έχουμε σηκωθεί στις 3;

 

5. Το πρωί θα ξυπνάς φουλ ιδρωμένος, αφού στις 7 που ξυπνάς συνήθως θα είναι ήδη καύσωνας. Είπαμε, μην ξεχνάς πως θα ξημερώνει μια ώρα νωρίτερα, γύρω στις 5 δηλαδή.

 

6. Κι αν δεν ξυπνάς ιδρωμένος, θα ξυπνάς από τον ψαρά, τον ψωμά, τον πατατάρη, τον παττιχάρη, ο οποίος από τις 6 θα κορνάρει και θα φωνάζει στη ντουντούκα. Ή στην καλύτερη περίπτωση, θα ακούς σε επανάληψη εκείνο τον άθλιο ήχο από το κασετόφωνο του ημμιφορτηγού!

 

7. Θα μειωθούν κατά πολύ οι ώρες για μαύρισμα, σε βαθμό που πλέον δεν θα ξεχωρίζεις στην παραλία έναν Κύπριο από έναν βορειοευρωπαίο!

 

8. Θα μας στερήσουν την ικανοποίηση του να βλέπουμε έξω από το παράθυρο της δουλειάς και να λέμε «ήντα ωραία, εμεγάλωσεν η μέρα», κάτι που θα μας βοηθά νιώθουμε καλύτερα ξέροντας ότι έχουμε χρόνο μπροστά μας να κάνουμε πράγματα μετά τη δουλειά. Να πάμε για έναν καφέ στο «ηλιούδιν».

 

9. Στις παραλίες θα έχει καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας περισσότερο κόσμο, αφού όσοι προτιμούσαν να πηγαίνουν απόγευμα πλέον θα πηγαίνουν πιο νωρίς για να προλάβουν ήλιο και φως. Άρα, δεν παίζει να βρίσκεις ούτε και έναν ελεύθερο κόκκο άμμου να καθίσεις ότι ώρα κι αν πας.

 

10. Η φάση με το ενδεχόμενο ενός ηλιοβασιλέματος στις 7μ.μ. ακούγεται τόσο βαρετή και άκυρη όσο και οι δικαιολογίες των ευρωβουλευτών που θέλουν να (μας) ακυρώσουν το δικαίωμα στη θερινή ώρα. Διάβασε σχετικά με τις δικαιολογίες εδώ: goo.gl/neEgTy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ