Τι συνέβη σήμερα κοντά στη Δημοτική αγορά του Αγ. Αντωνίου;

Για πολλούς η Δευτέρα δεν ξεκίνησε καλά.

 


Article featured image
Article featured image

Αν έτυχε να οδηγείς σήμερα το πρωί επί της Λεωφ. Διγενή Ακρίτα στο ύψος της Δημοτικής Αγορά του Αγίου Αντωνίου, τότε σίγουρα θα ήσουν από τους τυχερούς που «κόλλησες» στην κίνηση, καθυστέρησες στη δουλειά και εν τέλει όταν έφτασες ήσουν γεμάτος νεύρα και ένταση.

Μη σκας, δεν θα είναι προσωρινό!

Από σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση της Λεωφόρου Καλλιπόλεως, με βασικό στοιχείο τη μονδρόμησή της.

Μεταξύ άλλων, οι αλλαγές θα περιλαμβάνουν μονοδρόμηση από τα φώτα τροχαίας στη συμβολή της Λεωφόρου Στασίνου με την οδό Ευγενείας και Αντωνίου Θεοδότου, με κατεύθυνση προς τη συμβολή της Λεωφόρου Καλλιπόλεως με τη Λεωφόρο Μακαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είχαμε δημοσιεύσει και σε παλαιότερο άρθρο (διάβασε σχετικά εδώ >>> https://goo.gl/eD2do7) η ανάπλαση θα περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας, με την ταυτόχρονη κατασκευή πλατιών πεζοδρομίων εκατέρωθεν του οδοστρώματος, την υπογειοποίηση των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων, τη δημιουργία διαβάσεων πεζών σε τακτά διαστήματα, την δημιουργία μεγάλου αριθμού χώρων στάθμευσης, περιλαμβανομένων και για άτομα με ειδικές ανάγκες, τη φύτευση διακοσίων περίπου νέων δένδρων και μέτρα κυκλοφοριακής ύφεσης κατά μήκος της όδευσης.

Σημαντικό στοιχείο του σχεδιασμού του έργου αποτελεί η διαμόρφωση ενός ανοικτού δημόσιου χώρου στη συμβολή της λεωφόρου Καλλιπόλεως με την οδό Υπατίας, με δέντρα, παγκάκια, πίδακα και τοπιοτεχνήσεις.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ