Ξέρεις τι είναι το fake κρέας που έχει τρελάνει την αγορά;

Μια νέα μόδα, που υπολογίζεται ότι μέχρι το 2022 η αγορά της θα ανέρχεται περίπου στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτός είναι μάλλον και ο λόγος που πολλοί διάσημοι πολυεκατομμυριούχοι επιλέγουν να επενδύσουν σε εταιρείες που ασχολούνται με την παραγωγή αυτού του «νέου είδους κρέατος», όπως ο Bill Gates της Microsoft ο οποίος πρόσφατα επένδυσε εκατομμύρια δολάρια στην εταιρία Impossible Foods, η οποία παράγει ένα είδος φυτικού κρέατος, το οποίο όπως υποστηρίζουν έχει γεύση πραγματικού κρέατος, παρόλα αυτά η παρασκευή του δεν προκαλεί κανένα περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Αυτό, σε συνδυασμό με την όλο και περισσότερο αυξανόμενη ανάγκη των καταναλωτών για μια πιο υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή αποτελούν βασικές αιτίες που η αγορά του συγκεκριμένου «εναλλακτικού» κρέατος έχει πάρει τα πάνω της.

«Αν είστε σε θέση να δημιουργήσετε ένα προϊόν που έχει τη γεύση, την οσμή, την υφή, την εικόνα και την τιμή του βοδινού κρέατος, αυτό έχει ήδη παρασκευαστεί από υλικά φυτικής προέλευσης. Και απευθύνεται σε μια τεράστια αγορά», δηλώνει ο Σαμίρ Καούλ, συνέταιρος στην Khosia Ventures, η οποία μαζί με την Microsoft του Γκέιτς έχει επενδύσει εκατομμύρια δολάρια στην Impossible Foods που παράγει το Impossible Burger.

Impossible γιατί το μπέργκερ δεν είναι κρέας, αλλά ένα μέρος μιας αυξανόμενης αγοράς προϊόντων που μιμούνται το κρέας και δεν το αντικαθιστούν μόνο με μια veggie επιλογή.

Η αγορά με τα υποκατάστατα του κρέατος θα ανέλθει σε σχεδόν 6 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2022, σύμφωνα με την εταιρία έρευνας Markets and Markets. Ωστόσο, αναλυτές της βιομηχανίας είναι επιφυλακτικοί όσον αφορά τη δυναμική της.

 



Διάβασε κι αυτό: 5 Κύπριοι Vegan μιλούν στη CITY





 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ