«Τι μου θύμισες τώρα...»

Εσύ θυμάσαι;

 


Article featured image
Article featured image

Οι φωτογραφίες είναι αυτές που κρατούν ζωντανές τις αναμνήσεις. Η κάθε φωτογραφία λέει μία ιστορία της ζωής μας που μας προκαλεί συγκίνηση, θυμό και άφθονο γέλιο. Αναμνήσεις που ξεθωριάζουν με το χρόνο. Κιτρινίζουν στις άκρες, τσαλακώνονται σαν ρυτίδες προσώπου, μυρίζουν πολυκαιρία.

Σαν παλιές φωτογραφίες. Αλλά αν δεν θες να χαθούν, δεν χάνονται. Τις βρίσκεις...τυχαία...τη μέρα των γενεθλίων σου.

Ο Χορευτικός Όμιλος Πανεπιστημίου Κύπρου είναι ίσως ο πιο δημοφιλής Όμιλος του Πανεπιστημίου μας. Ιδρυθείς το 1992 στο πλαίσιο της συγκρότησης φοιτητικών ομίλων και ομάδων, και έχοντας ως στόχο τη μελέτη, διατήρηση και προβολή της κυπριακής παράδοσης και κουλτούρας, ο Χορευτικός Όμιλος έχει να επιδείξει μια πλούσια και επιτυχημένη καλλιτεχνική πορεία, διοργανώνοντας τουλάχιστον δύο θεατροχορευτικές παραστάσεις ετησίως. Η πρώτη που αποτελεί μια από τις πιο μεγάλες δράσεις του ομίλου, παρουσιάζεται από τα μέλη του Συγκροτήματος ενώ η δεύτερη που πραγματοποιείται κάθε Απρίλιο, παρουσιάζεται από όλα τα μέλη των χορευτικών τμημάτων.

 



 

Η φετινή θεατροχορευτική παράσταση έχει τίτλο «Τι μου θύμισες τώρα…». Η παράσταση είναι προγραμματισμένη για τις 21 και 22 Φεβρουαρίου, ημέρες Τετάρτη και Πέμπτη αντιστοίχως, στις 20:30, στο Σατιρικό θέατρο.  Η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 7 ευρώ. Το θεατρικό σενάριο αναλαμβάνουν να οργανώσουν, να συντονίσουν και να πραγματοποιήσουν, όλα τα μέλη του συγκροτήματος του χορευτικού ομίλου, χωρίς τη βοήθεια κάποιου εξειδικευμένου ειδικού, ενώ η χοροδιδασκαλία και η χορογραφία γίνεται από τους δασκάλους του Nicosia Dance Centre, που με τη φετινή χρονιά φτάνει τα 9 χρόνια συνεργασίας με τον όμιλο. Στην θεατροχορευτική παράσταση αυτή παρουσιάζονται διάφορα είδη χορού όπως latin, tango, belly dance, street dance, λαϊκά κτλ.

Ωστόσο, ασχέτως της παράστασης, εκτός από τα πιο πάνω διάφορα είδη χορού, τα παιδιά του συγκροτήματος χορεύουν και Κυπριακούς Παραδοσιακούς χορούς, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την Κυπριακή παράδοση, που είναι στην ουσία ο κύριος λόγος ύπαρξης του συγκροτήματος. Το συγκρότημα συχνά καλείται να εκπροσωπήσει την χώρα μας και να παρουσιάσει την κουλτούρα και την παράδοση τόσο εντός, όσο και εκτός Κύπρου. 



Τηλέφωνο επικοινωνίας: 96671662,  99815089 Ροκόφυλλος Μάριος - Πρόεδρος Χ.Ο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ