Πότε έρχονται βροχές και χιόνια στην Κύπρο;

Θερμό μέτωπο φέρνει βροχές και χιόνια το απόγευμα, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος αλλά σταδιακά θα καταστεί συννεφιασμένος από τα δυτικά και αναμένονται τοπικές βροχές.

Οι βροχές θα είναι πιο εκτεταμένες με μεγαλύτερη διάρκεια στο δυτικό μισό του νησιού και ορεινά/ημιορεινά.

Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση από τα 1700 μέτρα και άνω, με πιθανή ελαφριά χιονόστρωση από τα 1750 μέτρα και άνω.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νοτιοανατολικά παράλια το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή και θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 19 στα παράλια και 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι-βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 10 στα παράλια και 0 βαθμό στη Χιονίστρα, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά και βόρεια. Η περιοχή μας θα αρχίσει να επηρεάζεται από ισχυρό ανατολικό ρεύμα αέρα το οποίο θα ευνοήσει την μεταφορά σκόνης από τη Συρία αρχικά από τα ανατολικά. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος. Το ισχυρό ανατολικό ρεύμα αέρα συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή μας και θα συνεχίσει να μεταφέρει σκόνη από τη Συρία. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο στο δυτικό μισό του νησιού ενώ στα ανατολικά παράλια σημειώνει πτώση.

Από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και τα ξημερώματα της Κυριακής αναμένεται άστατος καιρός με παγκύπριες βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στο Τρόοδος. Η σκόνη αποχωρεί σταδιακά και η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές κυρίως στα δυτικά, βόρεια και στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι, 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 16 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικά μεμονωμένες βροχές.

Την Παρασκευή ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και από το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρηθεί αραιή σκόνη.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιόνι. Η θερμοκρασία κατά το τριήμερο δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή εκτός από τα δυτικά όπου θα σημειώσει πτώση το Σάββατο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ