Το ταξίδι ζωής της φωτογράφου Χριστίνας Δράκου

Article featured image
Article featured image

Την τελευταία της φωτογραφική δουλειά θα παρουσιάσει η φωτογράφος Χριστίνα Δράκου, με υλικό το οποίο μάζεψε από τα ταξίδια της σε διάφορες χώρες του κόσμου. Για την έκθεσή της με τίτλο «Η ζωή είναι ταξίδι» η καλλιτέχνις αναφέρει:

 

«Όπως κάθε μορφή τέχνης, η φωτογραφία δημιουργεί τη δική της πραγματικότητα. Καθηλώνει την ένταση της στιγμής με μια μοναδική αμεσότητα, ζωντάνια και αυθορμητισμό. Περιδιαβαίνοντας τον κόσμο, αυτή τη φορά φωτογράφησα τη φύση και το μεγαλείο της σε διάφορες γωνιές του πλανήτη. Από την Παταγονία μέχρι το Περού, από τον Καναδά μέχρι τη Βιρμανία, την Ινδία και τη Μέση Ανατολή. Όλα μπορούν να συμβούν σε ένα ταξίδι ή και τίποτα».



Machu Picchu - Peru

Who is who

Η Χριστίνα Δράκου γεννήθηκε στη Λεμεσό. Σπούδασε Οικονομικά στη Νίκαια της Γαλλίας και Τουριστικά στο Παρίσι. Έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από εξήντα χώρες στον κόσμο και έχει εργαστεί στη Βόρειο Αμερική και στη Βραζιλία. Φωτογραφίες της Χριστίνας έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις της  F.I.A.P. (Διεθνής Ομοσπονδία Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας) και σε χώρες όπως η Αυστρία, Σλοβακία, Αυστραλία, Γιουγκοσλαβία, Βραζιλία, Κροατία, Γαλλία, Ιταλία, Σκοτία και Κίνα. Για τη συμβολή της στη φωτογραφία, της απονεμήθηκε ο τίτλος του Εξαίρετου Φωτογράφου ΕFIAP από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας. Επίσης, έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς όπως στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας και τη φινλανδική Μπιενάλε, και έχει διακριθεί με επαίνους.

Στην Κύπρο, η Χριστίνα Δράκου λαμβάνει μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις, όπως και διαγωνισμούς φωτογραφίας που διοργανώνει η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου. Το 2000, κέρδισε την πρώτη εύφημο μνεία στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Φωτογραφίας. Το 2003, της απονέμεται ξανά διάκριση στον ίδιο διαγωνισμό με δύο ξεχωριστές φωτογραφίες σε ασπρόμαυρη και έγχρωμη εκτύπωση. Φωτογραφίες με καφενεία από προηγούμενη δουλειά της Χριστίνας έχουν εκδοθεί στο ένθετο, συνοδευτικό του δίσκου της Νένας Βενετσάνου «Καφέ Γκρέκο» που κυκλοφόρησε το 2003 στην Αθήνα. Από το 2001 μέχρι το 2014, έχει παρουσιάσει το έργο της σε δεκαπέντε ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό (Αθήνα, Βρυξέλλες, Κωνσταντινούπολη, Μπολόνια). Φωτογραφίες της Χριστίνας βρίσκονται σε προσωπικές συλλογές σε πολλές χώρες του κόσμου.



Shades of Grey - Aetna Sicily

Η έκθεση φωτογραφίας της Χριστίνας Δράκου, θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 12 Ιουνίου στις 19.30 στο Κέντρο Φωτογραφίας 6x6 στη Λεμεσό. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Λεμεσού, κύριος Ανδρέας Χρίστου. H έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 20 Ιουνίου. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο ίδρυμα «Σ’αγαπώ» για τα παιδιά, με σκοπό τη στήριξη του προγράμματος «Ελεύθερα χέρια» στη Λεμεσό. Για πληροφορίες, τηλ. 25354810.



Halong Bay - Vietnam

 



Mandalay Bridge - Myanmar


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ