Η περίεργη ιστορία εξαφάνισης του Έλληνα ομογενή μόλις εξιχνιάστηκε

Τον έψαχναν από την περασμένη Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη και τον βρήκαν σχεδόν μια εβδομάδα μετά, στην Καλιφόρνια.

 


Article featured image
Article featured image

Μια απόσταση περίπου 4,800 χιλιομέτρων την οποία κανείς δεν ανακάλυψε ακόμη πώς κατάφερε να διανύσει χωρίς να τον πάρει κανείς χαμπάρι.

Ο 49χρονος Κωνσταντίνος – Danny – Φιλιππίδης, πυροσβέστης που ζει στον Καναδά, βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη με φίλους, για σκι στο Whiteface Mountain.

Τα ίχνη του 49χρονου χάθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα, με τις τοπικές αρχές να κάνουν εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό του, χωρίς όμως να μπορούν να βρουν κανένα στοιχείο.

 



Μια εβδομάδα μετά την εξαφάνισή του, η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι το ελλείπον πρόσωπο βρέθηκε ζωντανό και καλά στην υγεία του, μόνο που αντί στη Νέα Υόρκη που τον έψαχναν αυτός ήταν στην Καλιφόρνια.

Όταν οι αρχές παρέλαβαν τον κ. Φιλιππίδη στο αεροδρόμιο, αυτός τους ανέφερε πως εξ όσων θυμάται είχε ένα σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι.

Ο άντρας, σύμφωνα με τις αρχές, εμφανίστηκε αποπροσανατολισμένος και ελαφρώς μπερδεμένος, ενώ ξακολουθούσε να φοράει τη στολή του σκι και να κουβαλάει μαζί το κράνος του.

Ο πυροσβέστης είπε στην αστυνομία ότι ταξίδεψε μέχρι την άλλη άκρη της χώρας ως επιβάτης ενός φορτηγού, αλλά δεν μπορούσε να θυμηθεί τίποτα ούτε για το φορτηγό ούτε για τον οδηγό. Ανέφερε μάλιστα, ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί σχεδόν τίποτα από τις προηγούμενες δύο ημέρες.

Ο αξιωματικός υπηρεσίας σημείωσε ότι ο Φιλιππίδης ήταν φρεσκοκουρεμένος και κρατούσε μαζί του και ένα καινούργιο iPhone ενόσω βρισκόταν στην Καλιφόρνια.

Παρόλα αυτά, τόνισε ο αξιωματικός υπηρεσίας, υπάρχουν αρκετά αναπάντητα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα.   

Μετά την ανεύρεσή του ο κ. Φιλιππίδης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

 

Με πληροφορίες από BBC

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ