Ολοκαίνουργιος δίσκος και μίνι περιοδεία στην Κύπρο από τους Monsieur Doumani

Αυτό το «Αγκάθθιν» δεν θα σε πονέσει καθόλου.

 


Article featured image
Article featured image

Μετά την παγκόσμια επιτυχημένη πορεία των δύο προηγούμενων του δίσκων, το κυπριακό σχήμα Monsieur Doumani επιστρέφει με την τρίτη του κυκλοφορία που τιτλοφορείται 'Αγκάθθιν'. Για τον σκοπό προώθησης του δίσκου το σχήμα θα παρουσιάσει την δουλειά αυτή περιοδεύοντας στην Κύπρο τον ερχόμενο Μάρτιο αλλά και στο εξωτερικό τον Μάιο που ακολουθεί:

 

Συγκεκριμένα:

Πέμπτη 15 Μαρτίου - Στο Δρόμο, Λεμεσός (25357777)

Παρασκευή  16 Μαρτίου - Τεχνόπολις 20, Πάφος (70002420)

Σάββατο 17 Μαρτίου - Κοσμικό Κέντρο Αντωνάκης, Λευκωσία (22664697)

Κυριακή 18 Μαρτίου - Κοσμικό Κέντρο Αντωνάκης, Λευκωσία (22664697)

Όλες οι παραστάσεις έχουν είσοδο 10 ευρώ με δωρεάν τον δίσκο Αγκάθθιν.

Ο δίσκος Αγκάθθιν αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από πρωτότυπες συνθέσεις και ουσιαστικά κτίζει πάνω στις βάσεις που είχε θέσει ο προηγούμενος πολυ-βραβευμένος δίσκος του σχήματος, 'Sikoses' (2015). Ο δίσκος με το συμβολικό όνομα Αγκάθθιν, πραγματεύεται όσο ποτέ προηγουμένως, τις πολιτικές, κοινωνικές και ακτιβιστικές ανησυχίες και ευαισθησίες των μελών του γκρουπ. Θεματικά τα τραγούδια αντλούν έμπνευση μεταξύ άλλων, από την ασταθή πολιτική κατάσταση στο μοιρασμένο νησί της Κύπρου και την ανάγκη για ειρήνη και επανένωση, καθώς και από περιβαλλοντικά εγκλήματα που προξενούνται στο βωμό της οικονομικής ανάπτυξης και του κέρδους. Μουσικά επιμηκύνεται η διάθεση για πειραματισμό τόσο συνθετικά και ενορχηστρωτικά όσο και ηχητικά, ανακαλύπτοντας καινούργιες σχέσεις και ισορροπίες σε μελωδία, ρυθμό, αρμονία και χροιά. Η μουσική γλώσσα στον δίσκο Αγκάθθιν κτίζεται πάνω στις συντεταγμένες της κυπριακής παραδοσιακής μουσικής εμβολιασμένη όμως με στοιχεία από πολλά άλλα είδη όπως η ροκ, μπλουζ, χιπ-χοπ, ψυχεδέλεια, μπάλκαν κλπ.

Οι συνεργασίες και συμμετοχές σε μουσικό αλλά και σε στιχουργικό επίπεδο, είναι επίσης ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει τον δίσκο Αγκάθθιν. Ο δημοφιλής Κύπριος τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης και ο ίσως πιο σημαντικός σύγχρονος εκπρόσωπος της κυπριακής παραδοσιακής μουσικής Μιχάλης Τερλικκάς ερμηνεύουν από ένα τραγούδι στον δίσκο. Η συμμετοχή του ταλαντούχου Κύπριου ράπερ JUΛΙΟ φέρνει ένα φρέσκο αέρα στο πρότζεκτ όπως επίσης και η μικρή συμμετοχή του ίσως κορυφαίου σύγχρονου Έλληνα τραγουδοποιού Θανάση Παπακωνσταντίνου. Ακόμη, ο γνωστός Κύπριος συνθέτης με βάση του την Αγία Πετρούπολη Αντρέας Καμέρης, ενορχηστρώνει για χορωδία ένα από τα κομμάτια (κρυμμένο κομμάτι) το οποίο ερμηνεύει στην κυπριακή το εκ Ρωσίας φωνητικό σύνολο Fortis. Τέλος ο χαρισματικός Έλληνας βιμπραφωνίστας και ντράμερ Αλέξανδρος Γαγάτσης ζωντανεύει ρυθμικά με την στάμνα του ένα από τα κομμάτια του δίσκου.

Ο δίσκος 'Αγκάθθιν' ηχογραφήθηκε και μιξαρίστηκε στο Ahos studio στον Μεγαλόβρυσο Αγιάς (Ελλάδα) από τον Μάκη Πελοπίδα. Το mastering έγινε από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο στο Sweetspot στην Αθήνα ενώ την ευθύνη της παραγωγής είχαν οι Monsieur Doumani. Το έργο του εξωφύλλου είναι δημιουργία του street artist twenty three. Το άλμπουμ το οποίο κυκλοφορεί σε ψηφιακό δίσκο και σε βινύλιο, διανέμεται από την Xango Music στις Κάτω Χώρες και από την Proper Distribution στον υπόλοιπο κόσμο.

 

www.monsieurdoumani.com

info@monsieurdoumani.com

0035799335047


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ