Πότε επιστρέφουν οι βροχές στην Κύπρο;

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά όπου θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2 έως 3 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 19-20 βαθμούς Κελσίου τόσο στο εσωτερικό όσο και στα παράλια και 7 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Καθαρά Δευτέρα αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός αρχικά αλλά μετά το μεσημέρι θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα επίπεδα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής ψηλή πίεση αναµένεται να επηρεάσει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι και τοπικά µέχρι δυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια τοπικά ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά αργότερα θα παρατηρούνται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις.

Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µέχρι βόρειοι, ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη και στα ανατολικά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά θα σχηµατιστεί παγετός. Τη ∆ευτέρα θα εµφανίζονται αυξηµένες, κυρίως ψηλές νεφώσεις, ενώ θα υπάρχουν και περίοδοι µε ηλιοφάνεια.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί παροδικά συννεφιασµένος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, ενώ τις απογευµατινές ώρες πιθανό να πέσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση την Τρίτη και µη αξιόλογη µεταβολή την Τετάρτη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ