Θα έτρωγες ποτέ ένα φρούτο που έχει γεύση κρέατος; [οι vegan το λατρεύουν]

Το παρουσιάζουν ως το τέλειο υποκατάστατο του κρέατος, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για θαύμα και υπερτροφή.

 


Article featured image
Article featured image

Πόσο εύκολα όμως θα το έβαζες στη διατροφή σου;

Θεωρητικά και πρακτικά, καθόλου εύκολα, ειδικά αν είσαι φανατικός κρεατοφάγος. Η ιδέα και μόνο να αντικαταστήσεις το πραγματικό κρέας με ένα υποκατάστατο και δη φρούτο, τότε η απόφαση δεν είναι καθόλου απλή.

Ωστόσο, το jackfruit ή αλλιώς αρτόκαρπος, εδώ και μερικά χρόνια έχει γίνει τάση στη χορτοφαγική κουζίνα, μιας και πρόκειται για ένα καταπληκτικό υποκατάστατο κρέατος, που έχει γεύση…χοιρινού ή κοτόπουλου.

Ο συγκεκριμένος καρπός δέντρου, φυτρώνει σε μέρη τροπικά όπως στην Ινδία και γενικότερα στη νότια Ασία. Είναι μεγάλο (μπορεί να ζυγίζει μέχρι και 45 κιλά), οβάλ σχήματος, πρασινοκαφέ χρώματος με υφή πατάτας. Είναι, επίσης, το εθνικό φρούτο του Bangladesh.

 



 

Παρόλο που έχει αρκετή πρωτεΐνη, δεν έχει τόση όσο άλλα υποκατάστατα κρέατος.  Για παράδειγμα, μισό φλιτζάνι  jackfruit έχει κάτω από τρία γραμμάρια πρωτεΐνης, ενώ η ίδια ποσότητα tofu και tempeh έχουν 21 γραμμάρια και 15 γραμμάρια πρωτεΐνης, αντίστοιχα. Ωστόσο, το φρούτο αυτό έχει αρκετά γραμμάρια φυτικών ινών και βιταμίνη Β, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι σε χορταίνει και ενεργοποιεί το μεταβολισμό και συμβάλει στην υγεία του αίματος και της καρδιάς.

Γι’ αυτό, ιδανικό είναι να το συνδυάζουμε με κάτι που έχει φουλ πρωτεΐνη, όπως φασόλια, ή ψωμί ολικής άλεσης με υψηλή.



​*Με πληροφορίες από popaganda.gr



 



Διάβασε επίσης: 5 Κύπριοι Vegan μιλούν στη CITY





 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ