Η Google προχωράει σε μία αλλαγή που θα επηρεάσει πολλούς χρήστες της

Βασικά όλους, αφού ελάχιστοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν άλλη μηχανή αναζήτησής.

 


Article featured image
Article featured image

Άσχημα νέα μάς έρχονται από τους υπεύθυνους της Google, αφού όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο παγκόσμιος κολοσσός προχωρά σε μία πολύ σημαντική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της, η οποία θα ωφελήσει φωτογράφους και φωτογραφικά πρακτορεία, αλλά αναμένεται ότι θα επηρεάσει τους χρήστες.   

Και μπορεί να ακούγεται μικρή αυτή η αλλαγή εντούτοις ο αντίκτυπός της θα είναι μεγάλος, αφού η Google αποφάσισε να αφαιρέσει το «προβολή εικόνας» που εμφανιζόταν όταν κάναμε κλικ πάνω σε μια εικόνα.   

Το κουμπί ήταν εξαιρετικά χρήσιμο για όλους τους χρήστες, καθώς όταν ψάχναμε για μια φωτογραφία, υπήρχε μια πολύ καλή πιθανότητα ότι θέλετε να το πάρετε και να το χρησιμοποιήσετε για κάτι. Τώρα, πλέον, με αυτή την αλλαγή θα πρέπει να κάνετε μερικά πρόσθετα βήματα για να αποθηκεύσετε μια εικόνα, ειδικά εάν την ψάχνετε και σε υψηλή ανάλυση.

Ο λόγος που γ Google προχώρησε σε αυτή την αλλαγή, είναι διότι εδώ και καιρό δέχεται πυρά από φωτογράφους και εκδότες που αισθάνθηκαν ότι η αναζήτηση εικόνων επέτρεπε στους ανθρώπους να κλέβουν τις εικόνες τους και η αφαίρεση του κουμπιού της προβολής εικόνας είναι μία από τις πολλές αλλαγές που έγιναν σε απάντηση προς τις κατηγορίες.

Μια συμφωνία για την προβολή των πληροφοριών σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα και τη βελτίωση της απόδοσης πνευματικών δικαιωμάτων σε φωτογραφίες της Getty Images ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα και περιλάμβανε αυτές τις αλλαγές.   

Η πρόθεση είναι ξεκάθαρη: θέλει να εμποδίζει τους χρήστες να παίρνουν μια εικόνα ή να τους οδηγούν στον ιστότοπο όπου βρίσκεται η εικόνα, έτσι ώστε ο ιστότοπος να μπορεί να προβάλλει διαφημίσεις και να κερδίζει εισόδημα ή το πιο πιθανό, να βλέπουν οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα.

Αυτά μπορεί να είναι εξαιρετικά νέα για τους φωτογράφους, αλλά είναι ένα ενοχλητικό πρόσθετο βήμα για κάποιον που προσπαθεί να βρει μια φωτογραφία. Τώρα θα πρέπει να περιμένετε να φορτωθεί μια ιστοσελίδα και στη συνέχεια να μετακινηθείτε για να εντοπίσετε την εικόνα. Επίσης, να θυμίσουμε ότι κάποιες ιστοσελίδες απενεργοποιούν τη δυνατότητα δεξί κλικ, πράγμα που θα καθιστούσε ακόμη πιο δύσκολο κάποιος να σώσει φωτογραφία που αναζητά.   

Ευτυχώς, υπάρχει ακόμα ένας εναλλακτικός τρόπος που για καλή τύχη των χρηστών δεν αφαίρεσε η Google: αν κάνετε δεξί κλικ πάνω στην εικόνα, μπορείτε να επιλέξετε «άνοιγμα εικόνας σε νέα καρτέλα» («open image in new tab») και θα ανοίξετε την πλήρη μεγέθυνση της εικόνας σε νέο tab.

Λίγοι θα συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει τουλάχιστον αυτή επιλογή, δεδομένου ότι το κουμπί «επίσκεψη» («visit») είναι πλέον το πιο ορατό, και αυτό πιθανότατα θα καταλήξει να πάρει τα περισσότερα κλικ. 

 

Με πληροφορίες από LIFO 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ