Ο Μάριος έχασε 52 κιλά και έτρεξε στον Αρκτικό Κύκλο

Όλα τα τολμηρά εγχειρήματα, τελικά, ξεκινούν με ένα «Ναι, θα το κάνω!».

 


Article featured image
Article featured image

Κάπως έτσι ο Μάριος Γιαννάκου πήρε την απόφαση να σηκωθεί από τον καναπέ, να διώξει από πάνω του τα 52 επιπλέον κιλά που τον βάραιναν και να δεχτεί την πρόκληση να γίνει ένας από τους τολμηρούς αθλητές που θα διανύσουν μέσα σε 42 ώρες, 150 χιλιόμετρα, σέρνοντας ένα έλκηθρο, σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους μείον 30 βαθμούς Κελσίου, στο πλαίσιο του υπερμαραθώνιου «Rovaniemi 150 – An arctic race in exreme conditions».

Ο Μάριος μίλησε για την ιστορία και την απόφασή του στον Άρη Δημοκίδη και στα mikropragmata.lifo.gr ξεδιπλώνοντας την πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωσή του.

Αίτια για να «ξυπνήσει», όπως αναφέρει ήταν το πρόβλημα υγείας ενός φίλου του «Αυτό ήταν που με οδήγησε στη δική μου αλλαγή, καθώς συνειδητοποίησα γρήγορα πως η ζωή είναι μικρή για να την σπαταλάω καθιστός στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση και καπνίζοντας.

 

Πώς αποφάσισες να λάβεις μέρος στον αγώνα στον Αρκτικό Κύκλο; Τι περιμένεις να συναντήσεις εκεί;

Μου πήρε περίπου 2 χρόνια για να αποφασίσω την συμμετοχή μου σε αυτό το αφιλόξενο μέρος του πλανήτη μας. Εξαιτίας των πολικών θερμοκρασιών που αγγίζουν και τους -35 στην Αρκτική είχα τους προβληματισμούς μου, αλλά στην ζωή μας πάντα θα έχουμε έχουμε φόβους που πρέπει να ξεπερνάμε. Εξάλλου αυτό είναι και το νόημα της ζωής. Οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μπορούν να θεωρηθούν ακραίες για έναν άνθρωπο καθώς ο κίνδυνος κρυοπαγήματος βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο.

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μάριου Γιαννάκου εδώ…>>> https://goo.gl/xBNLxj

 




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ