Αντέχεις να το δεις;

Μετά το τέλος…

 


Article featured image
Article featured image

«Ο μόνος τρόπος να σε καταστρέψουν οι άνθρωποι είναι να τους αφήσεις να σε κάνουν κάτι που δεν είσαι». Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα «StillTheatreGroup» ανεβάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο, το Θεατρικό έργο του Βραβευμένου Βρετανού Συγγραφέα Dennis Kelly «Μετά Το Τέλος».

Το έργο που έχει ανέβει σε μερικά από τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από την «NewYorkTimes» και την «TheGuardian» έρχεται στο Ίδρυμα Άρτος, για έξι μόνο παραστάσεις.

 



 

Το στόρι

Η Λουίζ ξυπνάει στο πυρηνικό καταφύγιο του Μάρκ, ο οποίος την έχει σώσει από την τρομοκρατική επίθεση που έγινε το προηγούμενο βράδυ. Για μία ολόκληρη εβδομάδα βρίσκονται αποκλεισμένοι στο καταφύγιο, μόνο οι δυο τους προσπαθώντας να επιβιώσουν από την επίθεση αλλά κυρίως ο ένας από τον άλλο.

Εμπνευσμένος από αληθινά γεγονότα ο συγγραφέας με σαρκαστικό χιούμορ αλλά και ένα πρωτοφανή ωμό ρεαλισμό, καταδεικνύει τα ζοφερά συμπεράσματά του για την ανθρώπινη φύση, κρίνοντας καταστάσεις, αντιλήψεις και συμπεριφορές μέσα στο πλαίσιο το οποίο έχει τοποθετήσει τους χαρακτήρες του.

Το μοτίβο θύμα-θύτης εναλλάσσεται συνεχώς μέσα σε ένα πλαίσιο τρόμου, αμφιβολίας και βίας. Παιχνίδια εξουσίας, που στοχεύουν στην χειραγώγηση του μυαλού και εκμηδενίζουν την ανθρώπινη υπόσταση. Η παράσταση από την ομάδα ‘StillTheatreGroup’, με μια τολμηρή ματιά, αναδεικνύει με πιστότητα τα νοήματα του έργου αξιοποιώντας τη σκληρή ειλικρίνεια και διεισδυτικότητα της γραφής του.  Με το αριστουργηματικό αυτό έργο του, ο DennisKelly, θα φέρει τον θεατή, αντιμέτωπο με ένα αβυσσαλέο σκοτάδι που θυμίζει την Κόλαση του Δάντη και με υπαρξιακά ερωτήματα ανάλογα του μεγαλείου του μοναδικού Άμλετ, του Σαίξπηρ.



Είδος:ΨυχολογικόΘρίλερ

Συγγραφέας: DennisKelly

Μετάφραση: Χριστίνα Παπαπολυβίου

Σκηνοθεσία: StillTheatreGroup

Δραματουργική επεξεργασία: StillTheatreGroup

Σκηνικά/Κοστούμια: StillTheatreGroup

Πρωτότυπη μουσική & Σχεδιασμός ήχου:Μαρίνος Κάσινος

Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Ευαγόρου

Φωτογραφίες: Μάριος Ιωσηφίδης

Παραγωγή: Still Theatre Group

Ερμηνεύεουν: Άντρη Χατζηχριστοδούλου, Γιάννης Μίνως

Παραστάσεις:Πρεμιέρα 5 Μαρτίου 2018, 20:30

Τακτικές Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:30

Μάρτιος 5, 6, 12, 13 , 19, 20.

Χώρος:Ίδρυμα Άρτος,  Λεωφόρος Αγίων Ομολογητών 64, Αγίων Ομολογητών, Λευκωσία, 1080.

Εισητήρια: www.tickethour.com.cyτηλ. 77777040 και σε όλα τα καταστήματα ACSCouriers

Facebook: https://www.facebook.com/Still-Theatre-Group-166629877187494/?ref=br_rs

Instagram: www.instagram.com/?hl=en


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ