Έρχονται σήμερα καταιγίδες, ίσως και χαλάζι

Σήμερα Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, σύμφωνα με το Kitasweather.


Article featured image
Article featured image

Σταδιακά νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και βόρειο μισό του νησιού αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Οι καταιγίδες σε κάποιες περιπτώσεις αναμένεται να είναι έντονες με πιθανό χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 18-19 βαθμούς Κελσίου τόσο στο εσωτερικό όσο και στα παράλια και 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει λίγο χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 12 στα παράλια και 0 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 18-19 βαθμούς Κελσίου τόσο στο εσωτερικό όσο και στα παράλια και 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή ο καιρός συνεχίζει μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Οι καταιγίδες σε κάποιες περιπτώσεις αναμένεται να είναι έντονες με πιθανό χαλάζι. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά όπου θα παρατηρούνται λίγες νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.

Την Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη οι τοπικές βροχές/καταιγίδες επιστρέφουν. Μικρή πτώση θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες κυρίως µετά το µεσηµέρι. Σε περίπτωση καταιγίδας δυνατό να σηµειωθεί χαλαζόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Τις αυγινές κυρίως ώρες πιθανό να σχηµατιστεί τοπικά αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δυνατό να σχηµατιστεί παγετός.

Την Πέµπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι παροδικά µερικώς συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται τοπικά βροχές ή καταιγίδα, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ