Κάτι αλλάζει στην πιο γνωστή και ιστορική πλατεία της Λεμεσού

Με στόχο την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

 


Article featured image
Article featured image

Συνήλθε στις 21 Φεβρουαρίου στην πρώτη της συνεδρία η Συμβουλευτική Επιτροπή για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό της ανάπλασης της Πλατείας Ηρώων στην παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού. Στόχος της, να εισηγηθεί το πλαίσιο των όρων εντολής και των κατευθυντήριων γραμμών που θα θέσει ο Δήμος προς την Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού της Ανάπλασης της Πλατείας Ηρώων.

Όπως είναι γνωστό η Πλατεία Ηρώων αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πλατείες της Κύπρου και είναι ένα εμβληματικό στοιχείο της πόλης. Με πρόσφατη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως στη διαδικασία ανάπλασης και ανάδειξης της ιστορικής αυτής πλατείας

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο απαιτεί κατάλληλο σχεδιασμό ούτως ώστε η αξιοποίηση του να αναβαθμίσει την τωρινή εικόνα της περιοχής προς όφελος του δημότη.

Ανάμεσα σε άλλα, στόχος του έργου ανάπλασης είναι η κατάλληλη διαμόρφωση της πλατείας ως μιας πλατείας που θα ανταποκρίνεται στις  σύγχρονες ανάγκες της περιοχής αλλά και η διατήρηση της ιστορικότητας της Πλατείας Ηρώων. Ακολούθως, η υλοποίηση του έργου, αναμένεται να  αναδείξει την Πλατεία Ηρώων ως ιστορικό εμβληματικό σημείο της πόλης αλλά και τη λειτουργική και οργανική σύνδεσή  της με άλλα στοιχεία της πόλης, που είναι επίσης ιστορικής σημασίας.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ