Να είμαστε όλοι εκεί. Έχουμε όλοι ευθύνη

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι…»

 


Article featured image
Article featured image

Με αφορμή την καταστροφή των θαλασσινών σπηλιών στην Πέγεια, η κίνηση «Save Akamas», προχωρά στη διοργάνωση εκδήλωσης διαμαρτυρίας την Τετάρτη 28/02/2018, στις 11 π.μ. έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Λευκωσία

Εκείνη την ώρα (και συγκεκριμένα στις 11.30) θα συνεδριάζει η Ολομέλεια της Βουλής και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρουσιάσει το νέο Υπουργικό Συμβούλιο. 

«Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να είμαστε εκεί, με σκοπό να δείξουμε ότι δεν θα ανεχτούμε να συνεχιστεί η υποβάθμιση και καταστροφή της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τα κοινά αγαθά ανήκουν σε όλες και όλους μας. Αναμένουμε ότι οι πρόνοιες των Οδηγιών της ΕΕ και της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ για τη διατήρηση της φύσης θα τηρούνται, χωρίς χαλαρώσεις, εκπτώσεις, παρεκκλίσεις και παραθυράκια. Όλα τα έργα και σχέδια που χωροθετούνται μέσα ή κοντά σε περιοχές Natura 2000 πρέπει να υποβάλλονται σε δέουσα εκτίμηση και να αξιολογούνται οι επιπτώσεις τους ορθά, επαρκώς και εγκαίρως, πριν από τη χορήγηση πολεοδομικής και οικοδομικής άδειας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ευθύνης και της συμμόρφωσης με το περιβαλλοντικό κεκτημένο, οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να επιβάλλουν τη νομοθεσία για την πρόληψη και την αποκατάσταση οποιασδήποτε περιβαλλοντικής ζημιάς. Τέλος, πρέπει να εκδοθούν διατάγματα διατήρησης και διαχείρισης των περιοχών Natura 2000, τα οποία να περιλαμβάνουν νομικά δεσμευτικά μέτρα και ουσιώδεις όρουςγια τη διαφύλαξη όλων των περιοχών του Δικτύου Natura 2000 στην Κύπρο».

 



Διάβασε κι αυτό: Κι αν τελικά δεν μας εκδικηθεί η φύση;



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ