Ανοίγουν οι αιτήσεις για τις μικρού μήκους

Article featured image
Article featured image

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο ανακοινώνουν την έναρξη υποβολής αιτήσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου (ΔΦΜΜΚ), το οποίο αποσκοπεί στην προαγωγή και διάδοση της ταινίας μικρού μήκους, καθώς και στην ανάπτυξη πνεύματος φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους δημιουργούς.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι «βασικός στόχος του ΔΦΜΜΚ είναι η προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης, με την παρουσίαση πολυσυλλεκτικού προγράμματος ταινιών μικρού μήκους από ολόκληρη την υφήλιο».

Επίσης, σκοπός του είναι, «να παρουσιάζει το έργο ταλαντούχων σκηνοθετών που χρησιμοποιούν με επιτυχία δημιουργικές φόρμες κινηματογραφικής γλώσσας, και, στα πλαίσια μιας ταινίας μικρού μήκους, διηγούνται αποτελεσματικά μια ιστορία».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το φεστιβάλ αποτελεί ετήσιο θεσμό και δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ θα έχουν ταινίες μικρού μήκους: μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές, φοιτητικές και κινουμένων σχεδίων, η διάρκεια των οποίων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 25 λεπτά».

Οι κυπριακές ταινίες διαγωνίζονται τόσο για τα Διεθνή Βραβεία όσο και για τα Κρατικά Βραβεία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Δικαίωμα υποβολής για το Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα έχουν Κύπριοι σκηνοθέτες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο ή το εξωτερικό.

Οι ξένες ταινίες που διαγωνίζονται στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα για το 2014 επιλέγονται και προσκαλούνται από την Καλλιτεχνική Επιτροπή η οποία απαρτίζεται από τους σκηνοθέτες Αλεξία Roider και Ιωακείμ Μυλωνά.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ταινίες που είναι πρώτης προβολής στην Κύπρο. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό από τις 11 Οκτωβρίου μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2014.

Η βράβευση των ταινιών που θα υποβληθούν και προσκληθούν θα ανατεθεί σε τριμελή διεθνή Κριτική Επιτροπή τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

Ήδη η περσινή 2η χρονιά του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος αποτέλεσε μια πολύ γόνιμη χρονιά και ανακάλυψε νέα ταλέντα και νέες ιστορίες από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 10 Ιουλίου 2014.

Λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους και την αίτηση συμμετοχής μπορούν να εξασφαλιστούν στις ιστοσελίδες, www.moec.gov.cy (ανακοινώσεις) και www.isffc.com.cy

Για επιπλέον πληροφορίες στα τηλέφωνα επικοινωνίας 77 77 77 45, +357 25 34 39 02 και +357 22 80 98 11, καταλήγει η ανακοίνωση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ