Τι έγινε τελικά χθες το βράδυ με τα αρχικά της «ΤΔΚΒ» που εμφανίστηκαν στο Πενταδάκτυλο;

Προπαγάνδα ή μια ανόητη φάρσα;

 


Article featured image
Article featured image

Με τον όρο «ΤΔΒΚ» στα τουρκικά ««ΚΚΤC» (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti), ‘στόλισαν’ άγνωστοι χθες βράδυ τον Πενταδάκτυλο, δίπλα ακριβώς από την φωταγωγημένη σημαία του Ψευδοκράτους.

Την είδηση δημοσίευσε αρχικά η τ/κ εφημερίδα Kibris Postasi, μαζί με σχετική φωτογραφία που αποδείκνυε του λόγους του αληθές.

Παρότι η πράσινη επιγραφή εμφανίστηκε μόνο για λίγη ώρα και μετά χάθηκε, δημιούργησε αρκετές αντιδράσεις τόσο από Ελληνοκυπρίους όσο και από Τουρκοκυπρίους, οι οποίοι ζητούσαν εξηγήσεις για το προκλητικό περιστατικό.

Ο δημοσιογράφος της Kibris Postasi μάλιστα, ζήτησε εξηγήσεις από τον υπεύθυνο του συνδέσμου «Του φωτισμού της Σημαίας στον Πενταδάκτυλο», Tanju Muezzinoglu, σχετικά με το τι συνέβη, χωρίς όμως να λάβει κάποια απάντηση, αφού όπως δήλωσε δεν γνωρίζει πώς συνέβη κάτι τέτοιο χωρίς καν να ληφθεί άδεια από τον ίδιο. Ενώ σημείωσε πως κανείς δεν μπορεί να επέμβει στο σημείο χωρίς να λάβει άδεια απ’ αυτό. Όπως ανέφερε θα διενεργηθεί έρευνα για το περιστατικό και όποιοι ευθύνονται θα τύχουν ανάλογης αντιμετώπισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φωτογραφία που δημοσιεύει η ιστοσελίδα στα αρχικά του ψευδοκράτους στα τουρκικά τα διαχωριστικά σημεία στίξης είναι αρχικά μία τελεία και μετά δύο κόμματα, ενώ συνήθως γράφεται μόνο με τελείες, γεγονός που προκάλεσε διάφορες αντιδράσεις στα social media.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ