Θέλουν να χρεώνουν ακριβότερα τις ξαπλώστρες στην Αγ. Νάπα και τον Πρωταρά

Είναι και ο ΦΠΑ που έχει αυξηθεί, είναι και η ζωή που έχει ακριβύνει. Δεν βγαίνουν.

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Αρχείο CITY



Ένα παλαιότερο αίτημά τους επαναφέρουν προς συζήτηση οι Δήμοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας, οι οποίοι ζητούν από την Κεντρική Επιτροπή Παραλιών να τους επιτραπεί να επενδύσουν σε καλύτερου επιπέδου ομπρέλες και ξαπλώστρες, ούτως ώστε να μπορούν να τις χρεώνουν ακριβότερα.

Στην ουσία αυτό που επιθυμούν είναι να εκμεταλλευτούν ένα 10% της παραλίας για να προσφέρουν υπηρεσίες πολυτελείας, τις οποίες βέβαια και θα χρεώνουν ανάλογα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Φιλελευθέρου, το οποίο υπογράφει η Δήμητρα Λάντου και πέρσι έγιναν παρόμοιες προσπάθειες από τους δύο δήμους, οι οποίες ωστόσο απέβησαν άκαρπες, παρόλα αυτά φέτος θεωρούν πώς η αλλαγή στην ηγεσίας στην Επιτροπή Παραλιών, θα φέρει θετικότερα αποτελέσματα.

Πάντως με πρωτοβουλία του νέου προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών Λοΐζου Λοΐζου, το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής, παρόλο που το αίτημα των δημάρχων Παραλιμνίου, Θεόδωρου Πυρίλλη, και Αγίας Νάπας, Γιάννη Καρούσου, σκοντάφτει στη νομοθεσία.

Μιλώντας στον «Φ», ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι τα αιτήματα των δύο δήμων είναι δύο. Αρχικά να επανεξεταστεί η χρέωση των €2,50 διότι όταν εγκρίθηκε ο σχετικός κανονισμός, ο ΦΠΑ ήταν στο 8%, ενώ σήμερα ανέρχεται στο 19%. «Έχασαν οι δήμοι από την άνοδο του ΦΠΑ», όπως υποστηρίζει, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί. «Διότι οι δήμοι από τα €2,50, μόνο €2,10 βάζουν στην τσέπη τους με αποτέλεσμα η τοπική Αρχή να μην μπορεί να προμηθευτεί με καλύτερης ποιότητας κρεβατάκια και ομπρέλες ή να αναβαθμίσει περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες της, διότι δεν μπορεί να αποσβήσει το κόστος».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «γι’ αυτό κάναμε επίσης την πρόταση όπως στο 10% της παραλίας να μην υπάρχει ανώτατη χρέωση». Όπως εξήγησε, η νομοθεσία προνοεί ότι εκεί που υπάρχει σχέδιο χρήσης της παραλίας, μόνο το 50% μπορεί να γίνεται από την τοπική Αρχή, το άλλο 50% είναι ελεύθερα προσβάσιμο για κάθε πολίτη να τοποθετήσει δική του ομπρέλα ή κρεβατάκι εάν επιθυμεί. «Επομένως, μιλούμε για το 10% του κομματιού που διαχειρίζεται η τοπική Αρχή», επεσήμανε ο κ. Καρούσος.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ