«Και στη συνέχεια, κτίσαμε νέα τείχη...» από τον Δ. Νεοκλέους

Article featured image
Article featured image

O Δημήτρης Νεοκλέους στην τέταρτη ατομική του έκθεση, που θα παρουσιάζεται στην καλερί Αργώ από τις 4 μέχρι τις 21 Ιουνίου (πληρ. 22754009), με τίτλο «Και στη συνέχεια, κτίσαμε νέα τείχη...», όπως σημειώνει η συγγραφέας Μαρία Πετρίδη, επιδιώκει να δημιουργήσει έργα που μοιάζουν με παραισθητικά αστικά τοπία. Περιγράφουν εικόνες από μια πόλη περίκλειστη από υβριδικά τείχη που αποκαλύπτουν μια συντεταγμένη και λειτουργική πόλη.

Όσο πλησιάζουμε στη λεπτομέρεια της δομής της πόλης, τόσο πιο ξεκάθαρα διακρίνουμε τον σχεδόν τρισδιάστατο τόπο της κατοίκησης. Κι όμως, αυτός λειτουργεί σαν μια άλλη ψευδαίσθηση, η σύλληψη μιας στιγμής μαγείας ή εφιάλτη.

Η σκόπιμα επίπεδη επιφάνεια, σαν τυπωμένη εικονογράφηση, αντιπαρατίθεται σε αυτή την άλλη οπτική διάσταση που παραμένει υπαινικτική. Στην αισθητική λογική της τεχνικής των κόμικς, το αναζωογονητικό ξέσπασμα μιας παιγνιώδους δόνησης φέρνει στο φως δυνατότητες που συναντώνται σε χώρους όπου υποσχόμενες εορταστικές στιγμές καθημερινής ευτυχίας προβάλλουν αντιμέτωπες στις σκοτεινές, ασπρόμαυρες αναπαραστάσεις της μεταμοντέρνας και βιομηχανικής ζωής.

Κτίζουμε περιορισμούς, Κτίζουμε τείχη

Κομμάτι-κομμάτι, τούβλο-τούβλο

Δεν είμαστε ελεύθεροι και δεν υπήρξαμε ποτέ

Όλοι, είμαστε άλλο ένα τούβλο στον  τοίχο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ