Από την Κύπρο και την Ελλάδα στην Ουγκάντα [βίντεο]

Ένα ταξίδι γεμάτο αγκαλιές.

 


Article featured image
Article featured image

Η ομάδα του WE AfriHug ταξίδεψε από το Kisumu στην πανέμορφη χώρα της Ουγκάντας, εκεί όπου πριν ενάμιση χρόνο οι 2 Έλληνες εθελοντές πραγματοποίησαν το H-Ug – Help Uganda Project. Είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν ξανά με τον πατέρα Αντώνιο από το Μόντε και να προσεγγίσουν τις ομάδες στόχου του προγράμματος, οι οποίες είναι μαθητές λυκείου και φοιτητές, διοικητικό συμβούλιο και ακαδημαϊκό προσωπικό Πανεπιστημίων.

Ακόμη, συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με τους προξένους Ελλάδος και Κύπρου στην Ουγκάντα, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για το πρόγραμμα.

Στο χωριό του Monde πραγματοποιήθηκε κατασκήνωση 3 ημερών από τις 26 εως τις 28 Ιανουαρίου, όπου η ομάδα WE AfriHug είχε την ευκαιρία να αλληλεπιδράσει με περίπου 50 μαθητές και δασκάλους από διάφορα μέρη της Ουγκάντας.

 



Σε συνεργασία με τους τοπικούς συνεργάτες, την Vijana Kwa Afrika και την Love and Hope Monde, οι εθελοντές ξεκίνησαν τις προγραμματισμένες δραστηριότητές τους βασισμένες στη μη-τυπική μάθηση.

 

Απολαύστε το βίντεο διάχυσης αποτελεσμάτων από το κομμάτι της Ουγκάντας:



Στόχος ήταν η ανάπτυξη σημαντικών δεξιοτήτων για τον 21ο αιώνα, όπως συνεργασία και επικοινωνία, επίλυση προβλημάτων, δημιουργικότητα, ομαδικότητα και διαπολιτισμικές δεξιότητες. Η διαμονή και η διατροφή κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης καλύφθηκε από την ομάδα του WE AfriHug.

Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, η ομάδα του WE AfriHug πραγματοποίησε εκπαιδευτικό σεμινάριο για το πρόγραμμα Erasmus+ στο Πανεπιστήμιο Kyambogo, το οποίο οργανώθηκε άψογα σε συνεργασία με τον φοιτητικό οργανισμό Erasmus Mundus Association και τον εκπρόσωπο της Ουγκάντα Edwin Kamalha. Συνολικά συμμετείχαν περισσότερα από 130 άτομα.

Η ομάδα του WE AfriHug παρουσίασε τις ευκαιρίες κινητικότητας μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ και πώς μπορούν να επωφεληθούν τα Αφρικανικά πανεπιστήμια.

Ακόμη, ο Κωνσταντίνος Μαραγκός, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας για τον Erasmus Mundus Association και φοιτητής σε μεταπτυχιακό στο πλαίσιο των Erasmus Mundus Joint Master Degrees, μοιράστηκε την εμπειρία του με τους παρευρισκόμενους, παρακινώντας τους να κάνουν αιτήσεις στο μέλλον.

 



Μπορείτε ακόμη να ενισχύσετε την προσπάθεια των εθελοντών για συλλογή χρημάτων για τα έξοδα του προγράμματος, μέσω της διαδικτυακής καμπάνιας: ΕΔΩ

Ακολουθήστε το ταξίδι της ομάδας στα κοινωνικά δίκτυα και αναζητήστε τους ως @weafrihug



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ