Το μπετόν συνεχίζει να έρχεται στις Θαλασσινές Σπηλιές [εικόνες]

«Είναι κάπως αργά τώρα και στο σημείο που βρίσκονται οι οικοδομές να γίνει κάτι», είχε δηλώσει ο Δήμαρχος Πέγειας, Μαρίνος Λάμπρου, προ λίγων ημερών μιλώντας στο ΚΥΠΕ.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως φαίνεται στις πιο κάτω φωτογραφίες που ανήρτησε το απόγευμα της Παρασκευής στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook η Linda Leblanc, Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο της Πέγειας, τα έργα συνεχίζονται κανονικά.

Μάλιστα αναφέρει στη λεζάντα της: «Στις Θαλασσινές Σπηλιές… πολλά φορτηγά σκυροδέρματος παραδίδουν αυτό το απόγευμα. Στις 18.30, τρία φορτηγά είναι εκεί και συνεχίζουν να δουλεύουν στο σκοτάδι. Κάποιος βιάζεται πολύ…».

 



 

Σε ότι αφορά στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, λίγες μέρες πριν, ο Δήμαρχος είχε πει ότι ο Δήμος είχε παραλάβει την πολεοδομική άδεια της ανάπτυξης περίπου πριν από ένα χρόνο. «Το δημοτικό συμβούλιο είχε μελετήσει την άδεια η οποία είχε εγκριθεί από όλα τα τμήματα».

Σύμφωνα με τον κ. Λάμπρου, ο Δήμος Πέγειας είχε εκφράσει  κάποιες διαφωνίες στην αρχή για το χώρο πρασίνου και μετά από διεξοδική συζήτηση βρέθηκε μια εναλλακτική λύση με την πολεοδομία και για τον παραλιακό πεζόδρομο ώστε να εξυπηρετηθεί το κοινό.

Επιπρόσθετα ανέφερε ,πως από το 2005 το συγκεκριμένο τεμάχιο βρίσκεται σε παραθεριστική ζώνη 15% και είναι το τελευταίο κομμάτι που έχει απομείνει στην άκρη των Θαλασσινών Σπηλιών ενώ η υπόλοιπη περιοχή είχε κτιστεί περίπου πριν από 15 χρόνια.

Εκτίμησε πως είναι κάπως αργά τώρα και στο σημείο που βρίσκονται οι οικοδομές να γίνει κάτι.

 



Να θυμίσουμε, πάντως, πως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε πει την ατάκα «Σαν να τζαι έχουν λλίο δίκαιο;», αναφερόμενος στα συνθήματα που φώναζαν οι 350 που μαζεύτηκαν την προηγούμενη Τετάρτη έξω από τη Βουλή, για να διαμαρτυρηθούν ακριβώς γι’ αυτό το θέμα. (δες το σχετικό απόσπασμα εδώ: goo.gl/f2R6sD)



 

Σημειώνεται πως στην περιοχή ανεγείρονται έξι ανεξάρτητες επαύλεις. Η αναπτυξιακή εταιρεία που ανεγείρει το συγκεκριμένο έργο έχει εξασφαλίσει  όλες τις απαιτούμενες άδειες αφού στο τεμάχιο στο οποίο ανεγείρονται οι επαύλεις είναι εκτός της ζώνης προστασίας της παραλίας.

 

Ο Δήμος Πέγειας σέβεται το περιβάλλον, αναφέρει σε ανακοίνωσή του

Ο Δήμος Πέγειας σε ανακοίνωσή του, σημειώνει πως σέβεται και διαφυλάσσει το περιβάλλον, χωρίς ταυτόχρονα, αυτό να γίνεται σε βάρος της ανάπτυξης και της προόδου του Δήμου και των δημοτών.

Στην ανακοίνωσή, την οποία υπογράφει ο Δήμαρχος Πέγειας, Μαρίνος Λάμπρου. ενημερώνεται το κοινό για τις αναπτύξεις στο παραλιακό μέτωπο, με την ευκαιρία της αυριανής εκδήλωσης από περιβαλλοντικές οργανώσεις, έξω από την Βουλή και τα διάφορα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, σε σχέση με τις αναπτύξεις.

Η περιοχή των «Θαλασσινών Σπηλιών» για την οποία γίνεται και η διαμαρτυρία έχει οικοδομηθεί από την δεκαετία του 1970 και ολοκληρώθηκε την δεκαετία του 1990, εκτός από 3 τεμάχια, ένα εκ των οποίων αναπτύσσεται τώρα με την κατασκευή 6 επαύλεων, αναφέρει η ανακοίνωση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ