Πυκνή σκόνη, ζέστη και σταγόνες λάσπης για την Κύπρο τις επόμενες ημέρες

Προετοιμαστείτε.

 


Article featured image
Article featured image

Διαδοχικές εισβολές σκόνης αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή μας τη βδομάδα που διανύουμε. Βαρομετρικά χαμηλά στη δυτική και κεντρική Μεσόγειο επεκτείνονται μέχρι τη βόρειο Αφρική και ευνοούν τη μεταφορά σκόνης και θερμές για την εποχή αέριες μάζες όπως αναφέρει το kitasweather.

Η πρώτη εισβολή σκόνης άρχισε από χθες και τα ποσοστά κυμαίνονταν κυρίως σε μέτρια. Αργά χθες βράδυ και σήμερα το πρωί τα ποσοστά σκόνης αυξήθηκαν σε ψηλά έως πολύ ψηλά, όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα στις 10 σήμερα το πρωί. Τα ποσοστά σκόνης αναμένεται να αυξηθούν κατά τη διάρκεια της μέρας και κυρίως απόψε, με σταδιακή μείωση από αύριο το απόγευμα/βράδυ. Απόψε κυρίως αργά το βράδυ αναμένονται και σταγόνες λάσπης. Τοπικά, κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά ίσως καταγραφεί βροχή της τάξεως του 0.1 έως 2 χιλιοστά.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται πυκνή σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από υψηλά έως πολύ υψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 1-3 μποφόρ για να καταστούν σύντομα θαλάσσιοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περίπου 4-6 βαθμούς κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 22 έως 23 στα παράλια και 16 βαθμούς στη Χιονίστρα.  Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται πυκνή σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από υψηλά έως πολύ υψηλά. Κυρίως μετά τα μεσάνυχτα αναμένονται σταγόνες λάσπης. Τοπικά δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν ξηρές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι-νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 16 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται πυκνή σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από υψηλά έως πολύ υψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στα δυτικά και νότια παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περίπου 3-5 βαθμούς κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 21 έως 23 στα παράλια και 10 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από υψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως σε μέτρια. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος καιρός με πυκνή σκόνη. Κυρίως κατά το πρώτο μισό της μέρας πιθανό να πέσουν λίγες σταγόνες λάσπης. Την Παρασκευή ενισχυμένο δυτικό ρεύμα αέρα αναμένεται σταδιακά, να εκτοπίσει τη σκόνη στα ανατολικά. 

 

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήµατα σκόνη.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς, 2 µε 3 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά θαλάσσιοι, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 25 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 17 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, κυρίως από µέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ αναµένεται να πέσουν τοπικές, κυρίως ελαφρές, βροχές. Τοπικά δυνατό να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση, κυρίως στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά στα δυτικά και βόρεια µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη και στα δυτικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 14 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Πέµπτη θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες ψηλές ή και µέσες νεφώσεις.

Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ