Κάποιοι μπήκαν σε πάρκο της Λευκωσίας και του άλλαξαν τα φώτα

Στο πάρκο της Χρυσαλινιώτισσας.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που λάβαμε στο inbox μας πριν από λίγο, το πριν δεν έχει καμία σχέση με το τώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της CITY, οι «δράστες» ήταν από Ρουμανία, Σλοβενία, Γαλλία, Ισπανία, Λιθουανία και Κύπρο και είχαν πάνω τους πολύχρωμες μπογιές και βούρτσες.

Όπως αναφέρει Εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίων Ομολογητών, ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό, τα 9 αυτά άτομα μέσα σε λίγες ώρες έβαψαν τα παγκάκια, τους κάδους και τα παιχνίδια που υπάρχουν στο πάρκο κάνοντάς δίνοντας στο πάρκο μια πολύ πιο ευχάριστη και χαρούμενη νότα.

Αν απορείς τι έγινε τα πράγματα είναι πολύ απλά, όλα όσα περιγράψαμε πιο πάνω έγιναν στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίων Ομολογητών, το οποίο έπειτα από συνεννόηση με τον Δήμο Λευκωσίας και σε συνεργασία με άτομα που φιλοξενούνται στην Κύπρο από το εξωτερικό μέσω του προγράμματος Erasmus+, ανέλαβαν να φροντίσουν και να περιποιηθούν το πάρκο της Χρυσαλινιώτισσας.

«Παρότι βασικός σκοπός μας μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Living Museum Project στο οποίο λαμβάνουμε μέρος, είναι η ανάδειξη της ιστορίας της εντός των τειχών Λευκωσίας από τη Βυζαντινή περίοδο έως την Αγγλοκρατία, στον ελεύθερο μας χρόνο φροντίζουμε να ασχολούμαστε και με το κοινωνικοπολιτιστικό κομμάτι της πόλης. Κάπως έτσι προέκυψε και η ανάγκη να περιποιηθούμε το πάρκο, το οποίο βρίσκεται και κοντά στις εγκαταστάσεις μας. Συζητήσαμε με το Δήμο, ζητήσαμε κάποιες μπογιές και άλλα εργαλεία και πιάσαμε δουλειά. Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα αρέσει σε όλους, αλλά αναμφίβολα είναι πολύ πιο χαρούμενο από πριν». 

 

Δείτε τις φωτογραφίες από το πριν και το μετά πιο κάτω:  

 

 

 

«Οι δράστες»


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ