Φάγαμε στο Πατρικόν και ακόμα παραμιλούμε...

Λέει ο Σταύρος, με το που ξεκινάμε να συζητάμε για το φαγητό, πως από το ταχίνι και τις τσακιστές ελιές μόνο μπορείς να καταλάβεις αν μια ταβέρνα είναι καλή.

 


Article featured image
Article featured image

«Και από τις τηγανητές πατάτες», συμπληρώνω εγώ, λαμβάνοντας την απάντηση πως ο μεζές που θα τρώγαμε το μεσημέρι της προηγούμενης Κυριακής δεν θα περιελάμβανε πατάτες…

Περιμένοντας να συμπληρωθεί η παρέα έτσι ώστε να ξεκινήσει το σερβίρισμα -αν δεν είναι όλοι στο τραπέζι δεν ξεκινούν να σερβίρουν αφού το πρώτο πιάτο είναι σούπα-, πήρα τη λίστα με τα κρασιά και επέλεξα το «Iris», ένα πολύ αρωματικό λευκό κρασί της γηγενούς (αλλά ξεχασμένης για πολλά χρόνια) ποικιλίας Σπούρτικο που ανέδειξε και πάλι το Kolios Winery!

Σε λίγα λεπτά κατέφθασε στο τραπέζι η σούπα, ακολούθησαν τα εξαιρετικά σπιτικά dips, το δικό τους ψωμί, οι δροσερές σαλάτες και όλα τα υπόλοιπα πιάτα του μεζέ. Όλα ένα κι ένα!

Κάθε φορά που η Ευανθία και ο Σταύρος έφερναν στο τραπέζι ένα από τα πιάτα που μόλις είχε βγει από την κουζίνα του Κυριάκου, από τις περιγραφές και μόνο ανυπομονούσαμε να δοκιμάσουμε αυτό που ήταν μπροστά μας -οι τρεις προαναφερθέντες είναι αδέρφια και είναι οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας.

 

 

Δεν χρειάζεται να αναλωθώ σε περιγραφές και σε συστατικά. Αυτό που θα πω είναι απλώς πως η ομάδα της δημιουργικής ταβέρνας «Πατρικόν», στην Τερσεφάνου, έχει καταφέρει κάτι πολύ σπουδαίο: να αναδείξει τα κυπριακά προϊόντα όπως τους αξίζει, να αξιοποιήσει τα διάφορα εποχιακά καλούδια της κυπριακής φύσης και να φτιάξει εν τέλει έναν μεζέ -τα πιάτα του οποίου άνετα θα μπορούσε κανείς να απολαύσει σε ένα ακριβό εστιατόριο-, προσφέροντάς τον στα €19 μόνο. Μάλιστα, πολλά από τα πιάτα του μεζέ είναι ιδανικά για άτομα που είναι vegetarian ή vegan!

Ok, αν οι πρώτες ύλες είναι ποιοτικές και ο τρόπος παρασκευής-ψησίματος είναι σωστός, σαφέστατα μπορείς να απολαύσεις τον κυπριακό μεζέ σε μια οποιαδήποτε ταβέρνα του νησιού. Στο «Πατρικόν» όμως θα απολαύσεις κυπριακές γεύσεις με έναν τρόπο αλλιώτικο, έτσι όπως δεν το έχεις ξανακάνει!

Οι κεφτέδες από τραχανά σε μαρμελάδα ντομάτας, το καλαμάρι με καραμελωμένο παστουρμά σε λουβάνα με λεβάντα και οι πούλλες σε σκορδαλιά με φορμόζα, είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που θα δοκιμάσεις στον σχετικά μικρό αλλά πολύ ζεστό χώρο της ταβέρνας!

 

 

Τα παιδιά κάνουν εξαιρετική δουλειά: το σέρβις είναι άψογο, η ροή πιάτων όπως πρέπει, η παρουσίαση των πιάτων έχει επίσης πολλή δουλειά πίσω της και φυσικά, οι γεύσεις είναι απίθανες! Φεύγοντας από το «Πατρικόν», η μόνη σκέψη που κάνεις είναι πότε θα βρεις ευκαιρία να επιστρέψεις ξανά στην «Καλύτερη Ταβέρνα» του νησιού, όπως αναδείχθηκε στα τελευταία Time Out Eating Awards.

Υ.Γ. Καλύτερα μην πας χωρίς κράτηση, ειδικά το ΣΚ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ