Χωρίς βροχές και με σκόνη συνεχίζει ο καιρός στην Κύπρο

Ωραία θα περάσουμε κι αυτή την εβδομάδα…

 


Article featured image
Article featured image

Αναλυτικά η πρόγνωση από το kitasweather.com

Σήμερα Σάββατο αναμένεται αρχικά κυρίως συννεφιασμένος καιρός από υψηλές νεφώσεις, σταδιακά νεφώσεις που θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Μεμονωμένη βροχή δεν αποκλείεται να επηρεάσει και άλλες περιοχές κυρίως στο εσωτερικό. Η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 30% για τα ορεινά/ημιορεινά και 10-25 για τις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 1-3 μποφόρ για να καταστούν θαλάσσιοι μέχρι το απόγευμα 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περίπου 1-3 βαθμούς Kελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 20 έως 21 στα παράλια και 7 βαθμούς στη Χιονίστρα.  Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 έως 10 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα. 

Αύριο Κυριακή αναμένεται παντού ηλιόλουστος καιρός, εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά όπου θα παρατηρούνται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 1-3 μποφόρ για να καταστούν θαλάσσιοι μέχρι το απόγευμα 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περίπου 2-4 βαθμούς Kελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 21 έως 22 στα παράλια και 9 βαθμούς στη Χιονίστρα. Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές ώρες αναμένεται να εμφανιστεί τοπικά, κυρίως στο εσωτερικό αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 11 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι παρόμοιος με την Κυριακή. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο. Την Τρίτη αναμένεται μερικώς συννεφιασμένος καιρός από κυρίως ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως μέχρι τα μέτρια. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο.

Την Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες. Την περιοχή θα επηρεάζει ενισχυμένο, πιο δροσερό ρεύμα αέρα. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση αλλά παραμένει ελαφρώς πιο πάνω από την κανονική για την εποχή.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο. Την Κυριακή ο καιρός αναμένεται μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη από τη Λιβύη και ενδέχεται να είναι πυκνή.

 



Διάβασε κι αυτό: Η Κύπρος (μάλλον) θα διψάσει φέτος



 

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Ασθενής ψηλή πίεση αναµένεται να επηρεάσει την περιοχή. Το απόγευµα, θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στην µέση και ανώτερη ατµόσφαιρα, ενώ νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τοπικά, δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, κατά τις αυγινές ώρες ενδέχεται να σηµειωθεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση, κυρίως στο εσωτερικό. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη ∆ευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις. Την Τρίτη ενδέχεται στην ατµόσφαιρα να παρατηρείται αραιή σκόνη. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ