Τα Δωμάτια Θυμού είναι ό,τι καλύτερο δόθηκε ποτέ στην ανθρωπότητα

Πώς και δεν το σκέφτηκε κανείς νωρίτερα;

 


Article featured image
Article featured image

Όταν πρωτοδιαβάσαμε γι’ αυτή την ιδέα τη θεωρήσαμε πολύ καλή για να είναι αληθινή.

Κάποιος να σου προσφέρει ένα δωμάτιο με χιλιάδες άχρηστα πράγματα και μαζί ένα ρόπαλο για να τα σπάσεις όλα, να τα κάνεις σκόνη και θρύψαλα. Πόσο τέλειο!

Κι όμως, κάποιος θεούλης στον Καναδά σκέφτηκε ότι σε μια εποχή που όλοι πιεζόμαστε υπερβολικά και βιώνουμε έντονες στρεσογόνες καταστάσεις που μας προκαλούν άγχος, νεύρα και ένταση το καλύτερο γιατρικό θα ήταν να εκτονώσουμε όλα αυτά τα «άσχημα» συναισθήματα με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο. Όχι χτυπώντας το άτομο που μας τα προκάλεσε φυσικά, αλλά σπάζοντας ό,τι αντικείμενο βρούμε μπροστά μας, χωρίς τον κίνδυνο να φάμε παντόφλα από το/την σύντροφο ή τη μάνα μας επειδή κάναμε το σπίτι να μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, τα δωμάτια θυμού ξεκίνησαν από τον Καναδά και όπως ήταν αναμενόμενο η απήχηση του project στο ευρύ κοινό έκανε την ιδέα viral εξαπλώνοντάς την γρήγορα σε ΗΠΑ, Ιαπωνία, Αυστραλία και Ευρώπη, ενώ το 2016 άνοιξε και το πρώτο δωμάτιο θυμού στην Ελλάδα (μόνο ένα;), με την ονομασία «Λίμπα».

Μπαίνοντας εκεί μέσα, με τη στολή, τα προστατευτικά γυαλιά, το κράνος και το ρόπαλό σου, έχει την ευκαιρία να σπάσεις οθόνες, τηλεοράσεις, κινητά, μπουκάλια, πιάτα, μπουκάλια, μέχρι και ένα ολόκληρο αυτοκίνητο. Βέβαια επειδή δεν είναι όλοι το ίδιο νευριασμένοι, οι εμπνευστές έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν πακέτα θυμού τα οποία πάνε ανάλογα με την ένταση που θέλεις να εκτονώσεις.

Τα εξτραδάκια που κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρον το όλο εγχείρημα είναι ότι αν για παράδειγμα χώρισες πρόσφατα και στο σπίτι σου έχεις ακόμη κάποια αντικείμενα του/της πρώην, μπορείς να τα πάρεις μαζί σου εκεί και να τα κάνεις κομμάτια, χωρίς να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν. Εκτός από τα χέρια, τα πόδια και το ρόπαλό σου, υπάρχει και ένας τοίχος, πάνω στον οποίο μπορείς να πετάξεις με όλη σου τη δύναμη ότι θέλεις και να το σπάσεις και όλα αυτά με τη συνοδεία κατάλληλης μουσικής από ταινίες δράσεις για να σε φουντώσουν ακόμη περισσότερο και φυσικά να κρατάνε το ρυθμό σου.

Το VICE επισκέφθηκε το «Λίμπα», το πρώτο δωμάτιο θυμού στην Ελλάδα και αφού τα έσπασε, μίλησε με μια ψυχοθεραπεύτρια για το κατά πόσο ή όχι τα δωμάτια θυμού σχετίζονται με την ψυχική υγεία των ανθρώπων στα χρόνια της κρίσης. Πάρτε λοιπόν μια πρώτη γεύση του τι ακριβώς γίνεται σε ένα δωμάτιο θυμού με την ελπίδα πολύ σύντομα κάποιος καλός άνθρωπος να το φέρει και στην Κύπρο!

 

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ