Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας -Τετάρτη, 14 Μαρτίου.

 


Article featured image
Article featured image

Από νωρίς το πρωί κάναμε τη βόλτα μας σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά Μέσα της Κύπρου και του εξωτερικού, διαβάσαμε, ενημερωθήκαμε και επιλέξαμε τις τρεις πιο σημαντικές ειδήσεις που παίζουν μέχρι στιγμής.

 

 

Πέθανε ο Στίβεν Χόκινγκ σε ηλικία 76 ετών

Η επιστημονική διάνοια του 21ου αι. ο οποίος κατάφερε να ξεγελάσει ακόμη και την ίδια τη φύση, αφού παρά τις προβλέψεις των γιατρών ότι θα πέθαινε λίγο πριν τα 30, ένεκα της ασθένειάς του, κατάφερε να φτάσει μέχρι τα 76 του χρόνια, παράγοντας πλούσιο και πολυδιάστατο έργο σε σχέση με την επιστήμη του. Ο Χοκινγκ πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 14 Μαρτίου, από φυσικά αίτια στην κατοικία του στο Cambridge.

 

 

Έφθασε στο λιμάνι της Λεμεσού το αμερικανικό Ocean Investigator



Φωτογραφία: Sigmalive


 

Στις 8:06 ακριβώς, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα Marine Traffic, το Ocean Investigator, ένα από τα δύο ερευνητικά σκάφη του αμερικανικού κολοσσού ExxonMobil, έφτασε Κύπρο και ελλιμενίστηκε στο λιμάνι της Λεμεσού.  Το Ocean Investigator, θα είναι ένα από τα πλοία του αμερικανικού κολοσσού το οποίο θα διενεργήσει επιστημονικές έρευνες στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, ενόψει της γεώτρησης, η οποία προγραμματίζεται το δεύτερο εξάμηνο του 2018, πιθανόν τον Οκτώβριο.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

 

 

Έδωσαν το ΟΚ για την ανέγερση ακόμη 44 επαύλεων και ενός οκταώροφου στις Θαλασσινές Σπηλιές

Την έγκριση για την ανέγερση ενός 8ροφου ξενοδοχειακού συγκροτήματος και 44 πολυτελών επαύλεων με ιδιωτική πισίνα, δίπλα από την περιοχή του Δικτύου Natura 2000, τις Θαλασσινές Σπηλιές και τον αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Γεωργίου, έδωσε η Περιβαλλοντική Αρχή, ρίχνοντας πλέον το μπαλάκι στο Τμήμα Πολεοδομίας.   

Να σημειωθεί ότι στο παραλιακό μέτωπο μπροστά από την προτεινόμενη ανάπτυξη βρίσκεται η παραλία Καφίζης, ενώ από το 2016 η κρατική γη εντός του Δικτύου Natura 2000 έχει κηρυχθεί σε Εθνικό Δασικό Πάρκο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ