Γιατί οι σημερινοί 20άρηδες κάνουν λιγότερο σεξ;

Το έχουν βαρεθεί; Δεν τους απασχολεί η φάση γενικά ή απλώς δεν βολεύουν οι ώρες;

 


Article featured image
Article featured image

Αν ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν, όταν εμείς διανύαμε τη δεκαετία των 20, ειδικά τα αγόρια της παρέας, σχεδόν το μοναδικό πράγμα που σκεφτόμασταν από το πρωί μέχρι το βράδυ ήταν το σεξ και φυσικά το πόσο συχνά θα μπορούσαμε να το έχουμε.

Και όλο αυτό προφανώς σε μια ηλικία, όπου η τεστοστερόνη χτυπάει ταβάνι, συν ότι έχεις και την περιέργεια να ανακαλύψεις αυτό το ννέο κόσμο που πρόσφατα ανοίχτηκε μπροστά σου.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ή τελοσπάντων έχουμε εντοπίσει μια αποστροφή των νεών απέναντι στο σεξ, είτε γιατί δεν το επιδιώκουν είτε λόγω άλλων δυσκολιών που τους εμποδίζουν από το να το κάνουν σεξ όσο συχνά ή όσο ίσως θα ήθελαν.

Το γεγονός μάλιστα επιβεβαιώνει και μια μελέτη η οποία έγινε λίγα χρόνια πριν, με επικεφαλής την δρ Jean Twenge, καθηγήτρια και ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο San Diego State, η οποία βρήκε ότι οι millennials δήλωναν λιγότερους ερωτικούς συντρόφους από τους Gen-Xers αλλά και από τους baby boomers στην αντίστοιχη ηλικία.

Επιπλέον, μια έκθεση του 2015 από το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών βρήκε ότι λιγότερα παιδιά από 15 έως 19 ετών δηλώνουν ότι είχαν σεξουαλική εμπειρία απ' ό,τι οι παλαιότερες γενιές. Η μείωση αφορούσε και τα δύο φύλα, αλλά ήταν πιο έντονη στα αγόρια.

Γιατί όμως κάνουν λιγότερο σεξ οι σημερινοί 20άρηδες;

Η CITY μίλησε με 10 άτομα μέχρι 25 ετών, για να διαπιστώσουμε εάν όντως οι νέοι σήμερα κάνουν λιγότερο σεξ και γιατί συμβαίνει αυτό. 

 


Είναι δύσκολο να βρεις μια κοπέλα να κάνεις σεξ χωρίς δεσμεύσεις. Μάριος 24


Η Ιωάννα, 22 ετών, αναφέρει ότι το σεξ δεν ήταν ποτέ σοβαρή προτεραιότητα στη ζωή της και γι’ αυτό προτιμά να βάζει πρόγραμμα με το αγόρι της που να ικανοποιεί και τους δύο. «Τρεις φορές την εβδομάδα πάνω-κάτω. Δεν λέω ότι δεν μου αρέσει, αλλά απολαμβάνω πολύ περισσότερο το να κάθομαι με το αγόρι μου αγκαλιά στον καναπέ». Μάλιστα, δεν διστάζει να ομολογήσει ότι πολλές φορές τον αποτρέπει, όταν αυτός ζητάει περισσότερο, αφού παρότι της αρέσει πιστεύει ότι υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά και εποικοδομητικά πράγματα να κάνει με το αγόρι της, παρά μόνο αυτό.

Την άποψη της Ιωάννας μοιράζεται και η Έλενα, 21 ετών, η οποία το θεωρεί μεν σημαντικό αλλά δεν το κυνηγάει κιόλας. «Το κάνω όποτε το ζητήσει το κορμί μου. Μπορεί να είναι μια φορά μέσα στη βδομάδα, μπορεί 4. Ανάλογα τη διάθεση μου. Όπως αναφέρει, βέβαια, αυτή της η στάση δεν άρεσε και πολύ στα αγόρια με τα οποία κατά καιρούς έκανε σχέση, αλλά αυτό δεν την έκανε να αλλάξει γνώμη. «Το σώμα μου το διαχειρίζομαι εγώ, άρα εγώ αποφασίζω πότε θα κάνω σεξ, έτσι δεν μου λείπει και ποτέ».

Ο Μάριος, 24 ετών, από την άλλη παραδέχεται ότι σκέφτεται το σεξ πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας είτε με αφορμή είτε χωρίς. Βέβαια, όπως διευκρινίζει αυτή του η εμμονή ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι αυτή την περίοδο δεν έχει κάποια μόνιμη σχέση και πάσχει από έλλειψη. «Το σεξ για μένα είναι ένα πανέμορφο συναίσθημα που αξίζει να μοιράζεσαι με τον άνθρωπό σου και ευτυχώς όσες σχέσεις είχα έως τώρα, μοιραζόμασταν την ίδια φιλοσοφία. Τώρα βέβαια μου λείπει και το ψάχνω, αλλά είναι δύσκολο να βρεις μια κοπέλα να κάνεις σεξ χωρίς δεσμεύσεις». Ο Γιάννης, 22 ετών, παρότι και αυτός και η κοπέλα του αποζητούν τη σεξουαλική επαφή συχνά λόγω έλλειψης προσωπικού χώρου δεν μπορούν να το έχουν όσο συχνά το επιθυμούν. «Βασικά μόνοι μας εντελώς μένουμε στην ουσία μόνο 2 φορές την εβδομάδα και αυτό δεν είναι αρκετό».


Το σεξ δεν ήταν ποτέ σοβαρή προτεραιότητα στη ζωή μου. Ιωάννα 22


Σε δυσχερέστερη θέση όμως βρίσκεται ο Μανώλης, 22 ετών, του οποίου η κοπέλα σπουδάζει στο εξωτερικό και η σεξουαλική τους επαφή περιορίζεται στις φορές που αυτή επιστρέφει Κύπρο. «Αν είχα την ευκαιρία θα ήθελα να το κάνουμε καθημερινά. Με ξεκουράζει πριν πάω στη δουλειά και με χαλαρώνει όταν είμαι φορτισμένος». Σε παρόμοια θέση όμως είναι και ο Μάριος, 22 ετών, ο οποίος λόγω των περίεργων ωραρίων του ίδιου και της κοπέλας του, καταφέρνουν να κάνουν σεξ μόνο 2 με 3 φορές τον μήνα. «Είναι σημαντικό και μου λείπει, αλλά ένεκα της κατάστασης δεν μπορεί να γίνει αλλιώς».

 



Η Κωνσταντίνα, 23 ετών, και η Άντρεα, 21 ετών, θεωρούν ότι το σεξ είναι καλό να γίνεται κυρίως, αν όχι αποκλειστικά με τον άνθρωπό σου και όχι με τον πρώτο τυχόντα. «Πρέπει να αισθάνομαι άνετα μαζί του. Να έχουμε μοιραστεί πράγματα και συναισθήματα. Όταν χώρισα και δοκίμασα να κάνω one night stand, το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό», λέει η Κωνσταντίνα, ενώ συνεχίζει αναφέροντας ότι πλέον έχει βάλει το σεξ σε δεύτερη μοίρα για να μην την απασχολεί». Στο ίδιο μήκος κύματος και η Άντρεα, η όποια όπως λέει απαιτεί από τον σύντροφό της συχνό και καλό σεξ. Όταν όμως δεν έχει σύντροφο, το σεξ ναι μεν την απασχολεί, αλλά δεν θα το ψάξει με κάποιον άγνωστο.

Η Κυριακή, 24 ετών, πιστεύει ότι δύο φορές την εβδομάδα είναι υπεραρκετές για να ικανοποιούνται οι ανάγκες οι δικές της και του συντρόφου της και παρότι έχει τη δυνατότητα για περισσότερες φορές μέσα στην εβδομάδα, δεν πιστεύει ότι χρειάζεται. Ο Σταύρος, 23 ετών, βάζει το σεξ ως προτεραιότητά του και το επιδιώκει σε κάθε ευκαιρία αφού τον αναζωογονεί και τον ξεκουράζει, ενώ πιστεύει ότι καμία άλλη δραστηριότητα που κάνουμε μέσα στην ημέρα δεν μπορεί να σου προσφέρει τα ίδια συναισθήματα. «Τώρα που δεν έχω κάποια σχέση, για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω την ευκαιρία να το κάνω και πολύ συχνά και το one night stand δεν μπορεί να σου προσφέρει τη συχνότητα που έχω στο μυαλό μου».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ