#ferto μαζί σου... και γίνε μέρος της αλλαγής

Την επόμενη φορά που θα μπεις σε μια καφετέρια για να πάρεις καφέ take away, πώς θα σου φαινόταν να έπαιρνες το δικό σου ποτήρι, πλαστικό ή γυάλινο, αντί να πάρεις τον καφέ μέσα στα συμβατικά -πλαστικά και χάρτινα- single-use cups;

 


Article featured image
Article featured image

Με απλές, δικές σου πρακτικές, όπως η συγκεκριμένη που μόλις διάβασες, μπορείς ως πολίτης να συνδεθείς με τη γη και να γίνεις μέρος της αλλαγής.

Μάθε κιόλας ότι η ομάδα για την «Ώρα της Γης Κύπρου» έχει καθορίσει ως εθνικό στόχο τη μείωση χρήσης των πλαστικών και χάρτινων single-use cups. Εξ ου και στο πλαίσιο του συγκεκριμένου στόχου, διοργανώνεται εκστρατεία με θέμα #ferto μαζί σου, η οποία «τρέχει» ήδη αυτό το διάστημα. Έχοντας πάντα μαζί τους το δικό τους ποτήρι για καφέ, οι πολίτες συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης των πλαστικών και χάρτινων ποτηριών στις καφετέριες και αλλού. Μετά το νόμο για τις πλαστικές σακούλες, λοιπόν, ο οποίος στην Κύπρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιούλιο του 2018, καλό είναι να ξεκινήσουμε όλοι να δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ενημερωτικά, στόχος της ΕΕ είναι μέχρι το 2030 να μη χρησιμοποιούνται καθόλου πλαστικά μιας χρήσης.

 

 

Σβήνουμε τα φώτα για μία ώρα

Όσον αφορά την εκστρατεία για την Ώρα της Γης, αποτελεί μια παγκόσμια εθελοντική εκστρατεία που στόχο έχει να ενώσει τους ανθρώπους για την προστασία του πλανήτη. Το συντονιστικό ρόλο για τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρο στην Κύπρο, από τη ομάδα για την «Ώρα της Γης Κύπρου», έχει το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών και η Νεολαία Οικολόγων.

Η «Ώρα της Γης 2018» θα γίνει το Σάββατο 24 Μαρτίου, μεταξύ 8:30μμ και 9:30μμ. Συμμετέχουμε όλοι και όλες σε αυτή την παγκόσμια εκστρατεία για τον πλανήτη, σβήνοντας τα φώτα για 60 λεπτά.

 

 

Στα πλαίσια της «Ώρας της Γης» η ομάδα για την «Ώρα της Γης» διοργανώνει παράλληλα μια σειρά εκδηλώσεων, στην αίθουσα Ειρήνη, στο τέρμα της οδού Λήδρας, το Σάββατο 24 Μαρτίου, από τις 10:30πμ μέχρι τις 14:00μμ.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Παρουσιάσεις για τη Γη και το Περιβάλλον

Εργαστήρι επαναχρησιμοποίησης με πλαστικές σακούλες

Ταυτόχρονη δημιουργία graffiti με θέμα την Ώρα της Γης

Διαδραστικό Τοίχο Μηνυμάτων

 

 

Μάθετε περισσότερα σε σχέση με την Ώρα της Γης: www.earthhourcy.org

#ferto #connect2earth #earthhourcy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ