Έτσι «πολεμούν» το bullying σε Λύκειο της Λάρνακας

Μετά τα πρόσφατα περιστατικά ενδοσχολικής βίας, που είδαν το φως της δημοσιότητας, η θεατρική ομάδα «intra portas» ένιωσε την ανάγκη να επικοινωνήσει αυτό το ευαίσθητο θέμα μέσω μιας εναλλακτικής μορφής εφηβικού θεάτρου,

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, η θεατρική ομάδα προτείνει την εφηβική θεατρική παράσταση με τίτλο «Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας», η οποία έχει ως θέμα την ενδοσχολική βία, εξ ου και παρουσιάζεται στα σχολεία για δεύτερη χρονιά.

Δύο ηθοποιοί αφηγούνται με παιγνιώδη τρόπο και αλλάζοντας πολλαπλούς ρόλους μια περίπτωση ενδοσχολικής παρενόχλησης, προτείνοντας ταυτόχρονα, μέσα από την ιστορία, τρόπους αντιμετώπισής της. Ο Βίκτωρας, όπως και τόσα παιδιά, πέφτει θύμα και όταν τα πράγματα ξεφεύγουν, η Μαρία που κι αυτή άθελά της συμμετείχε στο bullying ενάντια στον Βίκτωρα, κατανοεί τις πιθανές συνέπειες των πράξεών της και παίρνει την τολμηρή απόφαση να βοηθήσει τον Βίκτωρα. Τα δύο παιδιά γίνονται ομάδα και ο κύκλος της βίας σπάει.

Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους. Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας διδακτικής ώρας, έχει διάρκεια 25 λεπτά και ακολούθως δίνονται 20 λεπτά για συζήτηση με τα παιδιά.

Το συγκεκριμένο έργο έχει δημιουργηθεί από την θεατρική ομάδα «Παπαλάγκι» του Τάσου Αγγελόπουλου, ειδικά διαμορφωμένο για τις συνθήκες μιας σχολικής αίθουσας. Εδώ και πέντε χρόνια παίζεται σε σχολεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με μεγάλη επιτυχία.

 

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο: Τάσος Αγγελόπουλος

Σκηνοθετική επιμέλεια: Ελένη Αναστασίου

Ηθοποιοί: Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Νάγια Τ. Καρακώστα

 

Δείτε στο παρακάτω flyer όλες τις πληροφορίες για την παράσταση:

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ