Στην Κύπρο για workshop ο Γάλλος φωτογράφος Jean-Christophe Béchet

Δήλωσε συμμετοχή στο φωτογραφικό προκαταρκτικό εργαστήρι που θα πραγματοποιηθεί στο Point Centre for Contemporary Art. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τη φωτογραφική δουλειά τους, δείχνοντας το πορτφόλιό τους.

 


Article featured image
Article featured image

Το Point Centre for Contemporary Art θα φιλοξενήσει το Σάββατο, 31 Μαρτίου, ένα φωτογραφικό προκαταρκτικό εργαστήριο, που θα προσφερθεί από δύο εμπειρογνώμονες, τον Jean-Christophe Béchet κι ένα μέλος της ομάδας του TransEurope Photo project.

Το TransΕurope Project είναι μία νέα ευρωπαϊκή πλατφόρμα, που απευθύνεται σε ανερχόμενους ή υφιστάμενους επαγγελματίες φωτογράφους και εικαστικούς καλλιτέχνες. Έχει ως στόχο να διευκολύνει την πρόσβασή τους σε επαγγελματικά δίκτυα και σε άλλες ευκαιρίες, να συμβάλει στην περαιτέρω εξέλιξη των προσόντων τους, αξιοποιώντας νέα εργαλεία και μέσα, καθώς και να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες για την καλύτερη δυνατή διεθνή κυκλοφορία και γνωστοποίηση του έργου τους.

Το TransEurope Photo διοργανώνει την πρώτη δραστηριότητά του με προκαταρκτικά εργαστήρια κατάρτισης από διεθνείς εμπειρογνώμονες, σε 14 διαφορετικές χώρες, μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2018.

 

Περιεχόμενο Προκαταρκτικού Εργαστηρίου Κατάρτισης:

Το εργαστήριο θα βασιστεί στην εξέταση των πορτφόλιο των καλλιτεχνών, που θα εξελιχθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Κάθε συμμετέχοντας/ουσα θα έχει περίπου 15 λεπτά στη διάθεσή του/της για να παρουσιάσει τη δουλειά του/της (κατά προτίμηση σε έντυπη μορφή).

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ο Jean-Christophe Béchet (διάβασε εδώ συνέντευξή του) θα αναφερθεί σε παραδείγματα από βιβλία ή φωτογραφικά series, που πηγάζουν από την πλούσια επαγγελματική εμπειρία του. Όλοι/ες οι συμμετέχοντες/ουσες θα προσκληθούν επίσης να εκφράσουν τη γνώμη τους για τα διαφορετικά πορτφόλιο των υπολοίπων ως μέρος της όλης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Στόχος, να καταστεί σαφές ότι η φωτογραφία είναι μία διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει διάφορα στάδια και ότι η επεξεργασία είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή ενός θέματος και την παραγωγή των φωτογραφιών. Η προσοχή, βέβαια, θα είναι πάντοτε στραμμένη προς το αποτέλεσμα, είτε αυτό αφορά μία έκθεση, ένα βιβλίο είτε μια προβολή πολυμέσων.

 

Point Centre for Contemporary Art, Λευκωσία, Σάββατο, 31 Μαρτίου, από τις 09.00 μέχρι τις 17.00, για 16 συμμετέχοντες.

Εγγραφή: 20 ευρώ.

Για πληροφορίες: Γεωργία Γκίνη στο 0030 6977 64 11 48 ή: athens@transeuropephoto.eu

Για συμμετοχές ΕΔΩ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ