Εικόνες από το εσωτερικό του αμερικάνικου πλοίου

Ο δημοσιογράφος (ανταποκριτής του ΚΥΠΕ) Σταύρος Κονιώτης τρύπωσε στο αμερικανικό πολεμικό πλοίο «Iwo Jima», το μεγαλύτερο αμφίβιο πολεμικό πλοίο του κόσμου και μας χαρίζει μερικές από τις εικόνες που τράβηξε.

 


Article featured image
Article featured image

Το «θωρηκτό» του 6ου αμερικανικού στόλου το οποίο κατέπλευσε στην Κύπρο προερχόμενο από την Χάιφα, είχε λάβει μέρος στην άσκηση «Juniper Cobra 2018». Στην Κύπρο έκανε στάση για ανεφοδιασμό και ξεκούραση του πληρώματος, το οποίο αριθμεί δυόμισι χιλιάδες άτομα, πολλά από τα οποία ξεκουράστηκαν τις τελευταίες μέρες σε μαγαζιά κοντά στο Κάστρο και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, το πλήρωμα αποτελείται από μέλη πληρώματος και πεζοναύτες, ενώ έχει τη δυνατότητα μεταφοράς ιπτάμενων μέσων.

Το 257 μέτρων πολεμικό πλοίο, μπορεί να αναλάβει επιχειρήσεις αέρος και θαλάσσης, μεταφέρει 30 ελικόπτερα διαφόρων τύπων και έξι έως οκτώ μαχητικά αεροσκάφη καθέτου από-προσνήωσης τύπου AV-8B Harrier II, ενώ διαθέτει κατευθυνόμενα βλήματα επιφάνειας-αέρος Sea Sparrow, αντιαεροπορικά συστήματα RAM (Rolling Airframe Missile), αντιαεροπορικά και αντιπυραυλικά Phalanx CIWS, πυροβόλα τύπου Mk.38 των 25mm, καθώς και πολυβόλα των 50mm.

ΤΟ USS Iwo Jima, που πήρε το όνομα του από τη γνωστή μάχη για το ομώνυμο νησί της Ιαπωνίας, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αναμένεται ν’ αναχωρήσει από το λιμάνι Λεμεσού, σήμερα Πέμπτη.

 



Ο δημοσιογράφος (ανταποκριτής του ΚΥΠΕ) Σταύρος Κονιώτη


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ