Μπορούμε με αυτό τον τρόπο να σώσουμε (έστω) τις θαλασσινές σπηλιές στην Πέγεια;

Αν δεν δοκιμάσουμε δεν θα μάθουμε ποτέ.

 


Article featured image
Article featured image

Με βασικούς αποδέκτες τους Υπουργούς Γεωργίας και Εσωτερικών, η Θεοδώρα Παυλίδου ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου ένα διαδικτυακό ψήφισμα με σκοπό να σταματήσει η ανεξέλεγκτη επέμβαση και καταστροφή του φυσικού πλούτου της Κύπρου και συγκεκριμένα στην περιοχή των θαλασσινών σπηλιών στην Πέγεια.

Μέσα από το κείμενό της η Θεοδώρα καλεί τους δύο αρμόδιους Υπουργούς, να αλλάξουν στάση απέναντι στο όλο ζήτημα που έχει προκύψει και να αναλάβουν δράση για να σώσουν από την καταστροφή μια περιοχή η οποία εμπίπτει στο Natura 2000. Παράλληλα, καλεί όλους εμάς να υπογράψουμε το ψήφισμα, στηρίζοντας έμπρακτα αυτή την προσπάθεια.

Ήδη, έχουν συγκεντρωθεί 1,432 υπογραφές μέχρι στιγμής με στόχο τις 1500. Αν θέλεις κι εσύ να υπογράψεις μπορείς να το κάνεις πατώντας εδώ…>>> https://goo.gl/ajiEeb.

 

Διαβάστε αυτούσιο το κείμενο της Θεοδώρας Παυλίδου

Όπως λέει ο ποιητής, «Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι να πούνε”.  Σε σας ήρθε αυτή η μέρα. Αφορά τη στάση σας στο θέμα των θαλασσινών σπηλιών και του Ακάμα. Όπως φάνηκε από τη συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή Περιβάλλοντος, από τα δικά σας υπουργεία θα ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για το τι θα γίνει στην περιοχή. Εσείς θα αναμετρηθείτε με τη συνείδησή σας και τις ευθύνες σας για την προστασία του εναπομείναντος περιβάλλοντος σε αυτόν τον τόπο.

Απευθύνουμε έκκληση λοιπόν προς εσάς, μετά τις αποκαλύψεις και του γενικού ελεγκτή στην κοινοβουλευτική επιτροπή Περιβάλλοντος για την πλημμελή επιτέλεση των καθηκόντων των διαφόρων υπηρεσιών, να δείξετε εκείνη την πολιτική βούληση που θα αποδείξει πως η Κύπρος είναι Ευρώπη, πως η Κυπριακή Δημοκρατία σέβεται το περιβάλλον και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις ευρωπαϊκές συμβάσεις που υπέγραψε.

Ζητάμε από σας να βρείτε τους τρόπους να ανακαλέσετε την αναθεώρηση των ζωνών του 2008 και να επανορθώσετε την καταστροφή. Δεν είναι αργά. Είναι η πιο κατάλληλη ώρα για να δοθούν σε όλους τα μηνύματα πως η διαπλοκή έχει τελειώσει, πως το πάρτι της αρπαχτής έχει τελειώσει, πως δεν θέλουμε αυτή την ανάπτυξη του εύκολου χρήματος, που θυσιάζει τον πραγματικό πλούτο του τόπου, την ομορφιά και το περιβάλλον του.

Αναμένουμε από τον νέο υπουργό Γεωργίας και Περιβάλλοντος και τον νέο υπουργό Εσωτερικών να μη σκεφθούν επιτέλους κοντόφθαλμα, αλλά σε βάθος χρόνου το κέρδος του τόπου και το συμφέρον του κάθε Κύπριου πολίτη. Αναμένουμε από τους νέους υπουργούς να αντισταθούν στις πιέσεις των επιχειρηματιών γης και ενός κατεστημένου που θεωρεί τους πολιτικούς μαριονέτες των οικονομικών ολιγαρχών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ