Αυτή ήταν η Έλενα. Ένα σπάνιο, αυστηρά προστατευόμενο είδος μαυρόγυπα

Η Έλενα πέθανε και όχι από φυσικά αίτια. Αυτοί είμαστε.

 


Article featured image
Article featured image

Πριν μερικές μέρες στην Κύπρο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μία φωτογραφία με μια φώκια Μονάχους Μονάχους, η οποία μαζί με το νεογέννητό της ξεκουραζόταν σε μία από τις θαλασσινές σπηλιές στην Πέγεια.

Εκείνες τις σπηλιές που κάποιοι αποφάσισαν να «αναπτύξουν» χτίζοντας μερικές επαύλεις με πισίνα, έτσι, γιατί πολύ απλά μπορούν. Και ας αναπαράγεται λίγα μέτρα πιο ‘κει ένα σπάνιο είδος φώκιας. Ποιος νοιάζεται για τις φώκιες άλλωστε;

Όπως και κανείς δεν νοιάζεται όπως φαίνεται και για άλλα σπάνια είδη, όπως ο εν λόγω θηλυκός μαυρογύπας, η Έλενα, η οποία έκανε μια διαδρομή πάνω από τα Καρπάθια όρη, διέσχισε όλη τη βαλκανική χερσόνησο και βρέθηκε στην Ελλάδα… για να πεθάνει από φόλα.

Το περιστατικό έγινε γνωστό έπειτα από ένα post που έγινε στο Twitter, με τη φωτογραφία του νεκρού πτηνού και το εξής λεκτικό:

«Αυτή ήταν η Έλενα. Ένα σπάνιο, αυστηρά προστατευόμενο είδος μαυρόγυπα που πέταξε πάνω από τα Καρπάθια διέσχισε όλη τη βαλκανική χερσόνησο, για να έρθει στην Ελλάδα και να πεθάνει από φόλα, στη Νιψα Αλεξανδρούπολης Αυτοί είμαστε!

 


 

Με πληροφορίες από mikropragmata.lifo.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ