Πόσο θάνατο ακόμη αντέχεις;

Σπαρακτικές εικόνες καταγράφουν την βαρβαρότητα του πολέμου στη Συρία στα νεκρά σώματα παιδιών.

 


Article featured image
Article featured image

Κι αν δεν αντέχεις να το βλέπεις, γιατί ανέχεσαι ακόμη να το ζεις;

Σε μια από τις πιο θανατηφόρες επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Συρίας, τουλάχιστον 44 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν από επίθεση με ρουκέτες σε μια πολυσύχναστη αγορά στη Δαμασκό.   

Αυτό όμως δεν ήταν το μόνο αίμα που χύθηκε χθες, Τετάρτη 21 Μαρτίου, στη χώρα. Οι σκηνές στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία είναι ακόμη πιο σπαρακτικές.   

Τα παιδιά, ηλικίας μεταξύ 7 και 10 ετών, εγκατέλειψαν το σχολείο τους στο χωριό Kfar Batkeeh όταν ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί. Η Raghda Ghanoum, ακτιβίστρια κοντά στο Kfar Batkeeh, δήλωσε ότι τα παιδιά και κάποιοι ενήλικες βρήκαν καταφύγιο σε μια σπηλιά, αλλά τελικά όλοι τους κατέληξαν νεκροί. «Η επιδρομή έπληξε παιδιά που είχαν βγει από ένα δημοτικό σχολείο. Δεν ήταν πάνω από 11 χρονών», ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει την έδρα της στη Βρετανία, η οποία δεν ήταν σε θέση να πει αν επρόκειτο για επιδρομή της συριακής ή της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.   

Συνολικά πέθαναν 20 άνθρωποι. 16 από τα θύματα ήταν παιδιά. Οι εικόνες που δείχνουν τις οικογένειες και τους συγγενείς να στοιβάζουν τις σορούς των παιδιών σε φορτηγά για να τις μεταφέρουν στο σημείο της ταφής αποτυπώνουν για ακόμη μια φορά τη βαρβαρότητα του πολέμου στην περιοχή.

 

Σπαραγμός για τα νεκρά παιδιά στη Συρία - Εικόνες γροθιά στο στομάχι καταγράφουν την βαρβαρότητα του πολέμου

 

Πηγή: LIFO 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ