Αληθεύει το περιστατικό με τους στρατιώτες που πέταξαν σε γκρεμό ζωντανό σκύλο;

Δύο άντρες πιάνουν ένα ζωντανό σκυλί από τα πόδια και το πετάνε στον γκρεμό, ενώ ένας τρίτος μαγνητοσκοπεί το σκηνικό.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό το βίντεο εδώ και μερικές ώρες κάνει το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας σάλο μεταξύ των χρηστών, αλλά και αποτροπιασμό για τη βάναυση αυτή πράξη. Είναι όμως πραγματικό ή φτιαχτό;

Όσο και να ελπίζαμε να ήταν φτιαχτό, το βίντεο είναι πραγματικό και τραβήχτηκε πριν από 4 μήνες σε στρατόπεδο της Κόνιτσας στα Γιάννενα.

Σύμφωνα μάλιστα με τα Ελληνικά Hoaxes η διάσταση που πήρε το ζήτημα και η δημοσιότητά του, οδήγησε στον εντοπισμό των δραστών.

Η ιστοσελίδα Ελληνικά Hoaxes μάλιστα επικοινώνησε με το γραφείο τύπου του ΓΕΣ, το οποίο ήδη έχει διατάξει κατεπείγουσα έρευνα για το περιστατικό. Εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες έχει επιληφθεί και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και οι δράστες έχουν ταυτοποιηθεί. Το βίντεο αναρτήθηκε χθες, Σάββατο 24 Μαρτίου,  από τον έναν εκ των δύο φερόμενων δραστών στο Facebook, ο οποίος όταν δέχτηκε σφοδρές αντιδράσεις το διέγραψε. Όμως ήδη είχε αντιγραφεί από άλλους χρήστες.

Είναι σίγουρο ότι η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Όπως, σημειώνει η ιστοσελίδα φιλοζωϊκές οργανώσεις ανέφεραν ότι ο σκύλος τελικά κατάφερε να ζήσει.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ