Αν έχετε κουραστεί με τον καιρό σάς έχουμε νέα, έρχεται καινούργιο σοβαρό κύμα σκόνης

Το «Χωρίς Αναπνοή» του Μιχάλη Χατζηγιάννη μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το δελτίο του kitasweather.com, νέο σοβαρό κύμα σκόνης αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας, ενώ ακολουθεί βροχή λάσπης.

Ένεκα της αποκομμένης ψυχρής λίμνης στη μέση τροπόσφαιρα και βαθέως βαρομετρικού χαμηλού το οποίο προέρχεται από τη Λιβύη και την Αίγυπτο, αναμένεται να μεταφερθεί εκ νέου πυκνή σκόνη στην περιοχή μας σταδιακά από αύριο, μέχρι και το πρώτο μισό της Πέμπτης, καθώς επίσης και αρκετές βροχές.

 

Η πρόγνωση του kitasweather.com

Το απόγευμα ο καιρός θα συνεχίσει ηλιόλουστος με πυκνή σκόνη. Τα επίπεδα σκόνης, παρόλο που θα έχουν τάση μείωσης, θα κυμαίνονται κυρίως από υψηλά έως πολύ υψηλά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές, κυρίως, ώρες αναμένεται αραιή ομίχλη κυρίως στο εσωτερικό. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως υψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και τις αυγινές ώρες ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, 10 έως 13 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως υψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περίπου 3-7 βαθμούς Kελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 22 έως 24 στα δυτικά παράλια και στους 15 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη ο καιρός θα καταστεί σύντομα συννεφιασμένος με πυκνή σκόνη. Μετά το μεσημέρι αναμένονται λασποβροχές. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση.

Από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι τις αυγινές ώρες της Παρασκευής, αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα σε όλο το νησί. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνονται πολύ καλές ποσότητες βροχής αλλά πιο ξεκάθαρη εικόνα θα έχουμε αύριο.

Το Σαββατοκύριακο και τις πρώτες μέρες του Απριλίου αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός και σταδιακά αισθητή άνοδος θερμοκρασίας.

 

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου: 

Ψηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή, ενώ βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται να επηρεάσει την περιοχή από το βράδυ της Τετάρτης. Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ η σκόνη αναµένεται σταδιακά να υποχωρήσει.

Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, µέτριοι, 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ ενώ αρχικά στα προσήνεµα µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ σταδιακά αναµένεται σκόνη στην ατµόσφαιρα.

Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 28 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα παράλια και στους 17 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη αρχικά θα παρατηρούνται ψηλές νεφώσεις, καθώς και σκόνη στην ατµόσφαιρα, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος και από το απόγευµα αναµένονται τοπικές βροχές ή και µεµονωµένη καταιγίδα.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε βροχές κατά διαστήµατα και µεµονωµένες καταιγίδες ενώ την Παρασκευή ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή πτώση µέχρι την Πέµπτη ενώ την Παρασκευή άνοδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ